Inici Destacats El teletreball centra una nova formació online de la UEA

El teletreball centra una nova formació online de la UEA

COMPARTIR

La situació actual que vivim a nivell global provocada per la pandèmia del Coronavirus ha obligat a moltes empreses a posar sobre la taula la implantació del treballa a distància. Un model encara poc utilitzat per a la majoria de companyies que comporta un canvi en les dinàmiques de treball i per tant genera molts dubtes.

Jordi Solà, cofundador de Cubus Games i president de TICAnoia va participar al webinar “Teletreball: del mite a la realitat”, organitzat per la Unió Empresarial de l’Anoia, per resoldre tots aquests dubtes i donar alguns consells i recomanacions.

A l’inici de la sessió online Solà va apuntar que per ser efectiu en el teletreball “és tant important disposar de bones eines digitals per a realitzar les tasques com d’aplicar una adequada cultura del teletreball”.

En la part de les eines digitals, el president de TIC Anoia va explicar que les noves tecnologies ens aporten un ecosistema digital molt ric en eines, softwares i aplicacions, que ajuden a facilitar el teletreball. En aquest sentit, i davant l’àmplia oferta “és molt important que cada empresa detecti quines són les seves necessitats per saber trobar l’eina més adequada”. Segons Solà les eines digitals “ens ajuden a comunicar tant internament com cap a l’exterior d’una manera àgil i òptima, permeten accedir a distància a tot el coneixement (documents) que té l’empresa, compartir-lo, així com també ofereixen l’opció de fer reunions virtuals i gestionar els equips de treball”. Jordi Solà va afegir que tot i que el teletreball al 100% no és aplicable a tots els sectors, si que hi ha moltes eines digitals aplicables al món de la indústria que “permeten fer un control remot a distància de les línies i màquines de producció” i evitar així el desplaçament dels treballadors a la feina en situacions com les que estem vivint per la Covid19.

Pel que fa a la cultura del teletreball, “és essencial tenir una bona mentalitat i actitud” tant el treballador com l’empresa. En aquest sentit, “cada persona de manera individual ha d’establir uns horaris, unes rutines, unes pauses, i evitar distraccions”. L’empresa també ha d’acompanyar aquest teletreball aportant una mentalitat enfocada a assolir els objectius comuns de forma eficaç. I això s’aconsegueix “fent una bona gestió dels equips, establint un sistema saludable de reunions, no sobrecomunicar sinó confiar en l’equip, i marcar les expectatives de cada treballador“.

Per Jordi Solà, “tota empresa que utilitzi unes bones eines digitals i estableixi una adequada cultura del teletreball obtindrà els cinc beneficis que aporta el treball a distància: “l’obtenció del top talent, la reducció de costos, la retenció de talent, diversitat i l’opció d’obrir-se a nous mercats, i ser sostenibles”.

En les properes setmanes la UEA seguirà organitzant noves sessions online de temàtiques diverses per donar informació, eines i també resoldre dubtes a les empreses. Consulta l’agenda de webinars en aquest enllaç.

FER UN COMENTARI

*