Inici Destacats Sant Martí de Tous, a punt pel Festival de Llegendes de Catalunya

Sant Martí de Tous, a punt pel Festival de Llegendes de Catalunya

COMPARTIR

Sant Martí de Tous acollirà els dies 1 i 2 de juliol la vuitena edició del Festival de Llegendes de Catalunya (FesLleCat), l’únic que es fa al territori català dedicat a aquesta temàtica. El certamen comptarà enguany amb la presència dels actors Roger Coma i Victòria Pagès, així com també de la pallassa Pepa Plana. A més, l’organització també ha convidat Raquel Riba, l’autora de les aventures de Lola Vendetta. L’esdeveniment espera reunir al llarg del cap de setmana unes 4.000 persones i l’activitat principal és l’Apagada del Misteri, en què s’apaga l’enllumenat públic i s’il·lumina tot el casc antic amb més de 6.000 espelmes que marquen un recorregut de llegendes misterioses. A més, hi haurà diverses activitats paral·leles com un certamen literari o un mercat de productes artesanals.

Les nombroses llegendes populars de Sant Martí de Tous van esperonar la creació d’un festival, el de Llegendes de Catalunya que, des del 2010, atreu més de 4.000 persones fins a la localitat anoienca encuriosits per aquestes històries fantàstiques. Enguany el certamen arriba a la seva vuitena edició i l’objectiu és, segons els seus organitzadors, “posar a disposició dels visitants les llegendes populars que coexisteixen als Països Catalans en diferents formats artístics”.

L’activitat principal del FesLleCat serà, un any més, l’Apagada del Misteri, que aplega al voltant d’un miler d’assistents als peus del castell de Sant Martí de Tous. El poble apaga l’enllumenat públic durant la nit del 4 de juliol i il·lumina tot el cas antic amb més de 6.000 espelmes. El públic ha de seguir la llum de les espelmes per anar escoltant diferents llegendes misterioses i el recorregut culmina amb una última llegenda que enguany interpretarà l’actriu Victòria Pagès.

El Racons de Llegenda és l’altra activitat destacada del festival. Durant la tarda de dissabte i el matí de diumenge diferents escenaris del poble es converteixen en protagonistes de llegendes pròpies dels municipis d’arreu de Catalunya.

A més, enguany es torna a reforçar la programació per al públic adult i el festival comptarà amb la presència de l’actor Roger Coma, la pallassa Pepa Plana i Raquel Riba, l’autora de les aventures de Lola Vendetta. En concret, Roger Coma parlarà en un format de vermut sobre les llegendes catalanes que més li han cridat l’atenció i en farà un anàlisi molt personal. De la seva banda, Pepa Plana presentarà la proposta ‘Pepa Prou!’ on ha escollit algunes llegendes per explicar al públic adult. Finalment, Raquel Riba donarà a conèixer llegendes de dones catalanes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*