Inici Llibres Sant Jordi de premis per a Oriol Solà i Prat

Sant Jordi de premis per a Oriol Solà i Prat

COMPARTIR

[Img #29773]L’edició d’enguany de Sant Jordi s’ha traduït –des del vessant literari– en vuit nous reconeixements a la tasca de l’escriptor anoienc Oriol Solà i Prat, tant en poesia com en prosa. Localitats com Llagostera (Gironès), La Bisbal del Penedès (Baix Penedès), Arbúcies (La Selva), Cubelles (Garraf), Cardedeu (Vallès Oriental) i la mateixa ciutat de Barcelona, a més de les poblacions anoienques de Calaf i Santa Margarida de Montbui, han premiat diversos treballs de Solà en els diferents certàmens que han organitzat coincidint amb la Diada de Sant Jordi.

 

En l’apartat poètic, a Barcelona Oriol Solà i Prat ha estat premiat en el marc del 13è Concurs Literari Vila de Gràcia que s’organitza anualment a la ciutat comtal. Amb un conjunt de sis sonets titulats “Colors graciencs”, l’autor es recrea en l’engalanament de carrers que omple de colors i vitalitat la Festa Major d’aquest barri barceloní. D’altra banda, amb el recull d’haikus titulat “Embadaliríem, embadaliríeu, embadalirien” ha guanyat la Viola d’or en els recuperats “Jocs Florals de Calaf” que convocà l’Ajuntament del municipi. També el 21è Concurs de Poesia Ametista d’Arbúcies ha premiat quatre sonets de l’anoienc que versen sobre el tritó del Montseny, el singular amfibi que es troba en perill d’extinció (és considerada l’única espècie vertebrada endèmica de Catalunya i l’únic urodel endèmic de la península). I encara en el vessant poètic, el treball titulat “L’alarit del sentinella” rebé el Premi Especial ADB al VIII Concurs Literari Sant Jordi de La Bisbal del Penedès. En una vintena de quartetes, Solà fa una passejada cronològica a la història d’aquest municipi penedesenc, amb la campana de l’església com a testimoni principal i privilegiat.

 

Ja en prosa, la narració “Roda de reconeixement” ha estat la guanyadora del XXI Concurs Literari Sant Jordi de Llagostera en la categoria d’adults. Un text en el qual l’autor es posa en la pell d’un individu que és convidat a participar en una d’aquestes rodes d’identificació per la casual semblança amb un lladre mafiós, però aviat deixa de ser un col·laborador amb el sistema en ser acusat per la víctima, amb el mal tràngol que li comporta. D’altra banda, l’autor també va rebre el Premi Especial 25 anys Exposició permanent Charlie Rivel, dins el 20è Concurs de Contes i Narració Breu “Víctor Alari” de Cubelles. A partir del relat titulat “Amb pany i forrellat”, fa una repassada biogràfica a la vida de Charlie Rivel (Josep Andreu i Lasserre), el pallasso català i universal, fill predilecte de la vila de Cubelles; la història s’explica a través dels somnis d’un infant que queda tancat al castell que acull l’exposició. A Santa Margarida de Montbui, el relat “Estacionament prohibit” ha estat el guanyador del 7è Concurs de Contes “Castell de La Tossa”: un text desenfadat que reprodueix una conversa telefònica entre la secretària del servei municipal de grua i el conductor d’un cotxe de funerària a qui se li han endut el vehicle. I, finalment, també un microrelat de Solà titulat “Complicitat a tres bandes” va ser guardonat amb un tercer premi al VI Concurs de Microrelats Sant Jordi 2016 de Cardedeu.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*