Inici Societat Salut reforça amb 32 nous professionals sanitaris els centres de la Conca...

Salut reforça amb 32 nous professionals sanitaris els centres de la Conca d’Òdena

COMPARTIR

El Departament de Salut ha reforçat l’atenció de pacients d’Igualada i la Conca d’Òdena amb 152 professionals. Des de l’11 de març, s’ha contractat 32 professionals de forma directa pels centres de la zona confinada. El portaveu del SEM, Josep Maria Soto, ha explicat que la resta de professionals donen suport i atenció als 180 llits que s’han habilitat a l’Hospital General de Catalunya per a pacients derivats de l’Hospital d’Igualada. En els últims tres dies, Soto ha explicat que ja s’hi ha traslladat una cinquantena de malalts. D’altra banda, des de l’ICS també s’han reorganitzat alguns professionals perquè atenguin persones amb simptomatologia a domicili o a les residències de gent gran sense que s’hagin de desplaçar a l’Hospital.

El director assistencial de l’Hospital d’Igualada, Joan Miquel Carbonell, ha explicat que aquesta tarda els equips directius i de professionals de l’hospital han mantingut reunions amb els seus homòlegs de l’Hospital de Bellvitge. L’objectiu, segons Carbonell, és aconseguir una coordinació “màxima” entre els dos centres i que la informació i les maneres de treballar es comparteixin de manera “molt fluida”. Això, ha assegurat, millorarà l’atenció als pacients i ajudarà a rebaixar la pressió al centre igualadí.

De la seva banda, la gerent de l’ICS a la Catalunya Central, Anna Forcada, ha explicat que des de l’atenció primària han hagut de repensar la manera d’organitzar-se. En aquest sentit, s’han elaborat dos equips d’atenció residencial i tres equips d’atenció domiciliària, tant en torn de matí com en torn de tarda. Segons Forcada, l’objectiu és poder donar cobertura de les vuit del matí fins a les vuit del vespre.

Pel que fa als pacients domiciliaris, el que volen fer és atendre’ls sense que se’ls hagi de traslladar. D’aquesta manera, es redueix “al màxim” el contacte amb altres persones i se’ls dona “confort i tranquil·litat” perquè són a casa, ha explicat Anna forcada.

De la seva banda, els equips d’atenció a les residències detecten de forma “precoç” interns amb símptomes respiratoris i poden actuar de seguida. A més, proposen mesures realistes d’aïllament perquè els altres interns no es contagiïn. Els proporcionen els medicaments i l’oxigen necessari a la residència, cosa que els dona molt “confort” i els millora la qualitat de vida, ha assegurat la gerent. L’atenció que es dona a aquests pacients, coordinada amb les direccions de les pròpies residències, és “molt propera” i s’allarga els set dies de la setmana, ha explicat Anna Forcada.

D’altra banda, la gerent de l’ICS a la Catalunya Central ha explicat que la carpa que s’ha instal·lat davant el CAP que fa el cribatge dels pacients s’ha reforçat i s’ha ampliat amb l’objectiu de millorar l’atenció dels malalts que s’hi visiten. “Volem que sigui igual que una consulta mèdica de dins del CAP”, ha explicat.

L’Hospital d’Igualada canvia els horaris dels seus treballadors

 La gerència de l’hospital d’Igualada ha canviat, a partir d’aquest dilluns, els horaris habituals dels seus treballadors, que passen a fer torns de 12 hores tres o quatre dies a la setmana. Segons ha pogut saber l’Agència Catalana de Notícies, la mesura afecta professionals de la infermeria i auxiliars de les àrees d’hospitalització, urgències, quiròfan i hemodiàlisis. També els portalliteres, però en canvi no afecta els metges, que continuen adaptant els seus horaris a les necessitats. El CAP Nord també podrà modificar el seu horari a torns de la mateixa durada en funció de les necessitats. Serà la direcció del centre qui especificarà la rotació dels horaris als seus treballadors.

Laura Busquets / ACN

FER UN COMENTARI

*