Inici Destacats Els Reis d’Igualada preparen els actes del seu 125è aniversari

Els Reis d’Igualada preparen els actes del seu 125è aniversari

COMPARTIR

La Comissió Cavalcada de Reis d’Igualada Fundació Privada ha fet públics els actes de la Festa de Reis d’enguany, edició en la que es commemorarà el seu 125è aniversari. Amb motiu d’aquesta efemèride i tal com ja van fer l’any passat amb el 75è aniversari de l’arribada del Patge Faruk a la ciutat, la Comissió ha organitzat un programa d’actes per celebrar aquest esdeveniment. El primer ha estat aquest dilluns a l’Ateneu Igualadí, dins de les activitats de l’AUGA, amb la conferència: “125 anys repartint il·lusions”. Les celebracions continuaran amb aquestes propostes:

El dia 11 de desembre, a les 11.00 h. al Saló de Sessions de l’ajuntament, presentació i roda de premsa dels diversos actes e iniciatives del 125è aniversari de la Festa de Reis d’Igualada.

El 19 de desembre, a les 19,30 h. al Saló de Sessions de l’ajuntament, ACTE INSTITUCIONAL D’INAUGURACIÓ DE LA 125 FESTA DELS REIS D’IGUALADA, que inclou la inauguració de l’exposició “SCALA REIS”, un recorregut retrospectiu sobre la Festa de Reis d’Igualada que es podrà visitar en els següents espais:
– Sala Municipal : “Capes i plomes”. Espai dedicat al vestuari /indumentària
– El Foment: “Patges i escales”: Arxiu fotogràfic vinculat als patges, les escales, amb una actuació sobre la façana del Foment
– Ateneu Igualadí: “Les cartes”. Arxiu fotogràfic i documentació vinculada a l’entrega de la carta al Patge Faruk
– Sala l’Empremta d’Òmnium Cultural “Crides i Músiques”. Les crides, les auques i les músiques pròpies / vinculades amb la Festa de Reis d’Igualada
– Igualadiníssim : Espai al vestíbul de l’Ajuntament dedicat al 125è aniversari de la Festa de Reis d’Igualada, amb imatges de totes les èpoques.
– Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia: “Llibres”. Les diverses edicions dels llibres blanc i negre que sempre acompanyen al Patge Faruk.

A més dels espais on tindrà lloc l’exposició, hi haurà també una mostra de fotografies de la Festa a diversos comerços repartits en totes les zones de la ciutat.

Igualment, hi haurà d’altres novetats creades expressament per la celebració, com figuretes de pessebre que reprodueixen els 3 Reis, logotip exclusiu del 125è aniversari, domàs per penjar als balcons i finestres amb una imatge dels Reis i logotip del 125è aniversari”, les monedes de xocolata i els embolcalls de les llaminadures que lliuraran reis i patges tindran el logotip del 125è aniversari, així com les bosses que es lliuren als infants el dia 1 de gener, després de fer arribar la carta al patge Faruk.

Durant el període nadalenc, la Comissió de Reis comptarà novament amb una parada a la fira de nadal, que tindrà lloc els caps de setmana fins el 23 de desembre. En aquest espai s’hi podran trobar els objectes nous d’aquest i també els de l’any passat

Entrant ja en el cicle de la trilogia dels actes propis de la Festa de Reis, l’arribada del Patge Faruk al Pavelló de les Comes serà el dia 28 de desembre. El pavelló obrirà les portes a les 18.00 h. (aforament limitat). A les 18.30 h. començarà el festival infantil, que aquest any estarà amenitzat pel Grup “La Cremallera”. Després del festival, a les 20.00 h., farà la seva entrada el Patge Faruk. Abans, i com ja és habitual, el Patge Faruk i el seu seguici faran una petita rua pels principals carrers de la ciutat,.

A partir del dia 31 de desembre del 2018 i fins el dia 4 de gener del 2018 hi hauran el missatges radiofònics del Patge Faruk, a través de l’emissora de Ràdio Igualada. Els horaris seran el següents: dia 31/12/2019, a les 19.00 h; dia 01/01/2020, a les 17.00 h; dies 2 i 3 de gener a les 19.00 h i dia 4 de gener a les 20.00 h.. Els missatges es poden portar, en horari comercial, als establiments col·laboradors: Alícia Balsells, Copisteria Ramblas, L’art de la Llum i Ràdio Igualada. El preu individual dels missatges és de 5€.

El lliurament de cartes al Patge Faruk tindrà lloc el dia 01/01/2019 al Teatre Municipal de l’Ateneu, des de les 10.30 h. fins a les 14.30 h.

La recepció de paquets serà a l‘Avinguda Mestre Muntaner 99, (edifici Cal Carner) durant els dies 2,3 i 4 de gener de 2019, des de les 18.00 h. fins a les 22.00 h. Passada aquesta hora no serà possible admetre cap altre paquet.

El dia 5 de gener SS. MM. Els Reis Mags d’Orient arribaran a Igualada. La recepció i benvinguda als Reis per part de les autoritats locals, serà al Passeig Verdaguer, cantonada amb el carrer Joaquima Vedruna. L’horari aproximat serà el següent: a les 17.15 h., concert de les bandes (local i convidades; a les 17.45 h. recepció de Ses Majestats per part de l’alcalde i membres del consistori. A les 18.00 h. inici de la Cavalcada. Just abans que Ses Majestats comencin el seu itinerari es llençaran fragorosos coets per anunciar el començament de la cavalcada.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*