Inici Societat Recta final de l’elaboració del Pla Local de Joventut d’Igualada pels propers...

Recta final de l’elaboració del Pla Local de Joventut d’Igualada pels propers quatre anys

COMPARTIR

[Img #27949]Després d’un any de feina, el departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada enllesteix actualment el que serà el Pla Local de Joventut (PLJ) 2016-2020. Un cop el document ja s’ha debatut en el marc del Consell de Joves i que ja s’han recollit propostes d’entitats juvenils i altres joves a títol individual, actualment es troba en fase final de redacció i el govern de la ciutat l’està sotmetent a la valoració dels grups de l’oposició, per tal d’assolir el màxim consens possible. Com explica la regidora d’Ensenyament i Joventut, Patrícia Illa, aquest “ha de ser un document de ciutat que contempli el més ampli ventall d’idees i, en conseqüència, permeti que les polítiques municipals responguin veritablement a allò que necessiten els nostres joves; aquest pla ha de ser, per sobre tot, útil a aquells a qui s’adreça”. La voluntat és que estigui enllestit i es pugui sotmetre a aprovació en el ple ordinari del mes de març.

 

El PLJ és una proposta estratègica per als propers quatre anys de les polítiques de joventut a Igualada, amb l’objectiu general de millorar les condicions de vida i el benestar dels joves, facilitant el procés de capacitació i el desenvolupament de la seva autonomia, per tal que puguin realitzar el seu projecte de vida. Per això, les línies estratègiques bàsiques que s’hi contemplen són l’emancipació i el suport a l’emprenedoria, el foment de la participació, la promoció de la igualtat d’oportunitats i la cohesió social i, finalment, la millora de la qualitat i eficàcia de les actuacions orientades als joves. Patrícia Illa ha destacat la implicació dels joves igualadins en el teixit associatiu de la ciutat, que arriba al 38% de la població.

 

El Pla es divideix en tres parts. Una primera part de diagnosi en què s’ha dut a terme una anàlisi de les condicions de vida del conjunt de joves del municipi, així com de les polítiques i projectes de joventut desenvolupats en els últims anys. El treball de diagnosi, elaborat a partir de tècniques de recerca quantitatives i qualitatives ha permès identificar les necessitats i demandes particulars dels joves del municipi i establir les bases pel disseny de les línies estratègiques.

 

En la segona part del pla s’estableixen els principis rectors de les polítiques municipals de joventut i es proposen una sèrie d’objectius prioritaris i específics a abordar des de l’administració local per donar resposta a aquestes necessitats i demandes.

 

Finalment, en la tercera part, s’inclourà un programa detallat d’actuacions previstes per període 2016-2020 d’acord amb els objectius i les línies estratègiques establertes, a banda dels modes i instruments d’avaluació previstos.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*