Inici Destacats El PSC acusa Junts i ERC d’haver oblidat l’Anoia i demana el...

El PSC acusa Junts i ERC d’haver oblidat l’Anoia i demana el vot a Salvador Illa “per passar pàgina”

COMPARTIR

El PSC lamenta que Junts i ERC “hagin oblidat” l’Anoia i remarca que Salvador Illa és l’únic vot útil per “passar pàgina” Amb una roda de premsa amb els membres de les Joventuts Socialistes de Catalunya, el PSC-Anoia ha explicat les seves propostes pels joves a la comarca amb temes com els estudis universitaris, el transport amb Barcelona i amb la resta de capitals de la Catalunya interior, l’habitatge i les polítiques laborals.

El candidat del PSC per l’Anoia, l’igualadí Jordi Riba, ha remarcat que “el nostre programa incorpora la mirada dels i les joves perquè sense la seva mirada seria impossible fer un programa ambiciós i de futur. A l’Anoia sabem què vol dir que la falta de feina porti a molts joves a haver de viure fora de l nostra comarca. El PSC volem treure l’Anoia de l’oblit a la que l’han tingut Junts i ERC durant els darrers 10 anys i que rebi l’atenció prioritària de la Generalitat perquè doni respostes a les necessitats dels joves. Salvador Illa va ser alcalde i té aquesta mirada local i global. A més, coneix la nostra comarca i tenim el compromís de que si és president hi prestarà tota l’atenció”.

El candidat en representació de les joventuts de l’Anoia a la llista del Parlament, el masquefí David Oliva, ha posat de relleu que “en la darrera dècada s’han normalitzat les situacions de precarietat i exclusió social entre els joves: avui tenir estudis no garanteix tenir una feina de qualitat i amb un salari adequat; i el fet de tenir una feina en si mateix tampoc garanteix una estabilitat econòmica ni possibilitats d’emancipació. Els i les joves reivindiquem amb fermesa el dret a tenir els mecanismes necessaris per construir amb autonomia al nostre projecte de vida. Des dels poders públics cal garantir un habitatge digne, una feina estable i de qualitat amb un salari digne i igualtat d’oportunitats en l’accés al coneixement i la formació. Parlem de drets i no de privilegis: emancipació, treball i educació”.

A la roda de premsa també hi han participat la candidata de les Joventuts Socialistes de Catalunya, Judith Riera, i el president de les Joventuts i diputat al Congrés Arnau Ramírez.

Final de campanya amb l’exlehendakari Patxi López

Durant tota la campanya, el PSC-Anoia ha organitzat diàlegs telemàtics per desgranar els diferents punts del programa electoral. El darrer diàleg serà aquest dijous amb la presència de l’exlehendakari i expresident del Congrés dels Diputats, Patxi López. Amb el candidat anoienc Jordi Riba, López participarà a l’acte per posar en valor tot el que representa el PSC i Salvador Illa per a ser el proper president de la Generalitat. Serà aquest dijous, a partir de les 7 de la tarda, a través d’un Facebook Live a la pàgina de Facebook del PSC-Anoia.

Manifest de suport a Salvador Illa

Més d’una trentena d’exalcaldes i exregidors socialistes anoiencs, així com altres ciutadans, han signat un manifest de suport a la candidatura de Salvador Illa en el que assenyalen que diumenge “decidim si obrim una nova etapa política, social i econòmica”.

Els signants del manifest, entre els quals hi ha l’exalcalde igualadí Jordi Aymamí i l’exalcaldessa de Masquefa i exdiputada Teresa Estruch, proposen a la ciutadania “obrir una nova etapa, retrobar-nos amb objectius comuns que ens permetin desplegar les grans potencialitats de progrés social i econòmic que tenim com a país des d’una cogovernança federal. És el moment de mirar endavant, de pensar i acordar com podem construir una convivència de més qualitat. La reconciliació només serà possible si hi ha respecte, reconeixement de l’altre i confiança per part de tots. Es necessari tornar al camí del diàleg, la negociació i el pacte com a única via que ens permetrà trobar solucions compartides”.

FER UN COMENTARI

*