Inici Destacats El PSC acusa el govern de Marc Castells de no haver impulsat...

El PSC acusa el govern de Marc Castells de no haver impulsat cap habitatge social en 7 anys

COMPARTIR

El grup municipal dels Socialistes d’Igualada lamenta que els darrers dos mandats del govern de CiU (posteriorment PDeCAT) a la ciutat hi hagi hagut una “nul·la aposta per l’habitatge social”. El PSC recorda que “ni el govern de CiU i ERC del 2011 al 2015 ni, ara, el govern del PDECat amb majoria absoluta ha impulsat mai habitatge social”. El grup socialista destaca que l’únic govern que ha creat habitatge social a Igualada ha estat el de l’Entesa per Igualada amb l’alcalde Jordi Aymamí al capdavant, quan es van impulsar 35 pisos destinats a aquest concepte a la plaça del Rei, a la Soledat i al carrer Nards. També es van crear més 100 habitatges de protecció oficial a les Comes, a més de construir més de 130 habitatges per la gent gran als residencials Viu B1 i Viu B2. Un esforç que el PSC lamenta que es veiés completament aturat quan CiU i ERC van arribar al govern fa set anys i Marc Castells es va convertir en alcalde.

Socialistes d’Igualada també denuncia com, el mandat passat, el govern de CiU i ERC va eliminar l’àrea residencial que l’Entesa havia deixat a punt per desenvolupar-se al barri de Fàtima i que preveia habitatge social. Al seu moment el PSC ja va mostrar-se en contra d’aquesta mesura però convergents i republicans van renunciar a desenvolupar tota aquella zona i van abortar la possibilitat d’augmentar l’habitatge social de la ciutat. A més, mentre eliminaven una zona que preveia habitatge social es donava facilitats per fer més xalets en diverses parcel·les del Set Camins i el Poble Sec a través d’un canvi al POUM.

D’altra banda, Socialistes d’Igualada destaca que l’única mesura destinada a habitatge social que hi ha hagut aquest mandat ha sigut gràcies a una proposta seva, des d’una oposició constructiva, per crear una borsa d’ajuts a la rehabilitació de pisos buits amb la condició que es destinéssin a lloguer social. El PSC reconeix que l’import destinat a aquest concepte hauria de ser molt més gran però treu pit “d’haver estat útil al respecte, cosa que no poden dir els altres grups municipals de l’Ajuntament”.

El grup socialista afirma que l’accés a l’habitatge “és un dels greus problemes que té la ciutat amb un encariment que hi ha hagut els darrers mesos per la poca oferta que hi ha i la demanda creixent”. Per això no entenen la “completa innacció” del govern de Marc Castells i asseguren que “és imprescindible fer polítiques al respecte que garanteixin un dret bàsic com és el de l’accés a la vivenda, ja sigui amb ajudes per la rehabilitació de pisos antics per destinar-los a lloguer social tot evitant un envelliment del parc immobiliari o amb altres iniciatives que fomentin aquestes polítiques”. Socialistes d’Igualada demana “tenir un debat clar” sobre la necessitat d’impulsar habitatge social a la ciutat.

1 COMENTARI

  1. I que esperaven d’aquest noiet que fa el paper d’alcalde? Se li coneix alguna activitat professional que l’avali en prestigi?, sembla que tota la vida s’ha arrossegat pels passadissos de la política, procurant sempre sortir a primer pla de les fotos, organitzar i incitar al soroll del borreguisme, utilitzar la façana de l’ajuntament per difondre el sectarisme, i sobretot no donar cap importància als problemes reals de la ciutat… i per tot aquesta actuació, deplorable i de baixissim nivell, l’han premiat amb un càrrec a la diputació, per cobrir la seva vanitat. Aquest noi es un clar exponent dels que tot això de “el procés” continuï per poder anar tirant de veta…col·locant amiguets amb salaris fastuosos i a viure amb l’esquena dreta.

FER UN COMENTARI

*