Inici Destacats El projecte educatiu de l’Escola Mowgli rep el Premi Baldiri Reixac

El projecte educatiu de l’Escola Mowgli rep el Premi Baldiri Reixac

COMPARTIR

La Fundació Escola Mowgli ha estat guardonada amb el premi Baldiri Reixac de la categoria Escola en el curs 2019-2020. Es tracta d’uns premis als que es presenten cada any escoles, zones escolars rurals (ZER), instituts, llars d’infants, centres de formació d’adults, escoles de música, d’art o arts escèniques, i escoles d’educació especial d’arreu dels territoris de parla catalana.

Aquests premis valoren l’organització i la gestió educativa: centres integradors i inclusius amb implicació i presència dels diferents actors en el dia a dia del centre. També l’ús i aplicació de metodologies inspiradores i actives d’aprenentatge que posin l’alumnat al centre de l’acció educativa. Posen en relleu el pes de la cocreació, la cooperació i la implicació amb la comunitat educativa i l’entorn, així com amb l’establiment d’aliances amb altres institucions, i també té molt en compte la presència de la cultura les arts i la llengua catalana dins el centre.

Els Premis Balidri estan organitzats per la Fundació Carulla i busquen reconèixer l’empenta i la innovació de mestres, agents culturals i alumnes que treballen amb passió per l’educació. Cada any, Els Baldiri impulsen idees i projectes artístics i pedagògics que introdueixen la cultura i nous aprenentatges a l’aula.

Tota la comunitat educativa i familiar que conforma la Fundació Escola Mowgli celebra aquest premi que reconeix una tasca i una implicació, i una manera de treballar que els defineix i els caracteritza. Aquest guardó els encoratja a seguir treballant per un model d’escola molt vivencial, activa i creativa, que posa l’alumne al centre de l’aprenentatge, que dona importància a les tradicions i cultura pròpies i amb la mirada posada al món, apostant per una escola familiar i propera.

El projecte “El Silenci d’un crit”, Premi Baldiri Experiències

Els Premis Baldiri Reixac també han reconegut en la vessant d’experiències “El silenci d’un crit”, un projecte realitzat amb alumnes de 3r d’ESO i 6è de primària de l’Escola Pia d’Igualada i dirigit per la docent Montse Basart i amb el suport de l’AFA i l’Ajuntament d’Igualada.

L’objectiu ha estat crear, a través de les Arts Escèniques, un camí cap a l’alliberament, la denúncia, la reflexió individual i col·lectiva, utilitzant l’art com a llenguatge per a preguntar-nos sobre la nostra realitat i activar el diàleg per a crear el futur que volem, creant una Acció Artística per tal de visibilitat situacions quotidianes de violència en tots els àmbits (estereotips, racisme, assetjament escolar, violència verbal, gènere…).

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*