Inici Destacats El programa formatiu anoienc en vehicles connectats forma 10 nous especialistes

El programa formatiu anoienc en vehicles connectats forma 10 nous especialistes

COMPARTIR

El Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament de Martorell, amb Accelera Martorell, en col·laboració amb el Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC) i la Universitat de Lleida (UdL), han impulsat la tercera edició del programa Primer de Preacceleració, sota el títol Automotive Startup Pre-accelarator Program. El programa identifica reptes del sector i capacitat per emprendre. Dels 10 especialistes que han acabat el curs, ja han sorgit 7 idees de negoci relacionades amb el vehicle connectat i la mobilitat del futur.

El vicepresident primer del Consell, Jordi Cuadras, explica que “l’objectiu d’aquesta formació és fomentar l’emprenedoria d’alta especialització territorial, en aquest cas coordinar i fer créixer l’alta especialització del vehicle connectat al territori, i està emmarcat dins de la iniciativa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya. El vehicle connectat és el vehicle del futur i amb aquesta formació ens estem avançant, com a territori, a l’hora de preparar professionals per a fer front aquest repte del món de l’automòbil”.

D’octubre a febrer, el programa formatiu especialitzat Connected Car Living Lab del Consell Comarcal de l’Anoia ha ofert 100 hores de formació en línia –70 hores formació tecnològica especialitzada i 30 hores formació empresarial– i tutories amb mentors, amb experts d’empreses i institucions com SEAT, FICOSA, i2CAT, Cellnex, Institut Europeu de Disseny, Universitat de Lleida i Geomotion Games. El curs permet obtenir el títol d’expert universitari amb 15 crèdits homologats, que reconeix i expedeix la Universitat de Lleida.

El programa de pre-acceleració Connected Car Living Lab el subvencionen Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu i el Consell Comarcal de l’Anoia. Aquesta tercera edició ha estat en modalitat 100% en línia per facilitar el seguiment del curs de manera virtual arran de les restriccions derivades de la pandèmia de Covid-19.

FER UN COMENTARI

*