Inici Destacats Primeres passes per moure mercaderies fora de la Conca d’Òdena mentre es...

Primeres passes per moure mercaderies fora de la Conca d’Òdena mentre es pronostica un atur del 50%

COMPARTIR
Un supermercat pràcticament buit a Igualada, el passat divendres. Mar Martí / ACN.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha constatat un degoteig de contagis per coronavirus a la zona de la Conca d’Òdena i ha reconegut que caldrà preveure alguna mort més a la ciutat. En matèria econòmica, des del consistori han fet una prospectiva que preveu que l’atur podria arribar al 50% en unes setmanes.

L’Ajuntament aprovarà un pla de xoc econòmic per a autònoms per poder encarregar manteniments i contractar programes alimentaris amb productors locals. “Si tanca la Conca d’Òdena segurament haurà de tancar també mitja Europa”, ha avisat. Les mesures de confinament de la Conca d’Òdena segueixen fins a nova ordre ministerial.

Zona blanca per al desplaçament de mercaderies

La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, ha estat en contacte amb la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, i diu que avala la creació d’una zona blanca per poder treure mercaderies i productes de les empreses en situació de confinament a la Conca d’Òdena a través d’un “check point” controlat i amb totes les garanties per la salut de les persones.

La Unió Empresarial de l’Anoia celebra la notícia però reconeixen que es tracta d’una operació molt complexa: “a banda dels detalls que exigeix un dispositiu d’aquestes característiques i les condicions que es demanen des del Ministeri, es tracta d’una mesura sense precedents, que requereix l’elaboració d’un protocol i un seguiment molt exhaustiu per poder establir amb garanties i operativitat el funcionament d’una zona blanca de càrrega i descàrrega de mercaderies”.

Tal i com ha informat Protecció Civil, les mercaderies que han estat des del principi autoritzades a entrar a la zona confinada sota protocol específic continuen essent les següents: Alimentació, Farmàcia i Productes crítics del sector químic que així indiqui albarà.

Protecció civil també recorda que els treballadors autoritzats a accedir a la zona confinada (i que per tant poden entrar i sortir sota autorització explícita) són:
Tècnics dels operatius de seguretat i emergències, treballadors assistencials (de residències, centres de menors, serveis socials), treballadors de botigues d’alimentació i farmàcies (ja que són béns de primera necessitat) i treballadors d’empreses crítiques.

I recorden que es consideren serveis essencials: Seguretat i emergències, electricitat, aigua potable, combustibles, gas, telecomunicacions, permisos penitenciaris, residus urbans i industrials, residus sanitària, subministraments sanitaris i de farmàcia, distribució alimentària humana i per a granges i centres d’animals, animals vius/morts -escorxadors.

A nivell empresarial, la UEA recomana a les empreses que treballin un pla de contingència intern, mesures i protocols de funcionament que garanteixin la salut dels seus treballadors, proveïdors i clients.

Redacció / ACN

FER UN COMENTARI

*