Inici Societat Primera Jornada de Recerca al Campus Universitari Igualada-UdL

Primera Jornada de Recerca al Campus Universitari Igualada-UdL

COMPARTIR

El Campus Universitari Igualada-UdL va celebrar dijous la 1a Jornada de Recerca, una jornada intensiva de recerca amb més de trenta professors i professores de la Universitat de Lleida (UdL) al campus igualadí que van oferir 17 ponències científiques sobre diferents àmbits de coneixement: Salut, Organització d’Empreses, Teoria de Grafs, Economia Circular, Enginyeria, Interacció Persona-Ordinador, Simulació i Aprenentatge Col·laboratiu, entre d’altres.

L’objectiu de la jornada era difondre, tant dins de la mateixa comunitat universitària com a tota la societat, la recerca que es desenvolupa al Campus Universitari Igualada-UdL. També visibilitzar la tasca dels investigadors i investigadores que desenvolupen aquesta recerca, i fomentar l’establiment de lligams de col·laboració entre investigador/es del campus i altres entitats interessades.

Carles Capdevila, delegat del rector de la UdL al Campus d’Igualada, i Olga Martín, vicerectora de Recerca i Transferència de la UdL, van inaugurar la jornada, que es va dur a terme a la sala d’actes del Pla de la Massa. Malgrat que inicialment s’havia previst dur-la a terme de forma virtual, finalment es va optar per un format 100% presencial.

En paraules del delegat del rector, Carles Capdevila, “moltes vegades la societat creu que la missió de la universitat és únicament la docència. I aquesta idea no s’ajusta a la realitat. La docència és una de les missions de la universitat, i molt important. És la transmissió del coneixement als nostres estudiants. Però per poder transmetre el coneixement, primer s’ha de crear aquest coneixement. I la creació del coneixement es fa a través de la recerca, que també és una de les nostres missions”, va assegurar.

Capdevila també va destacar una tercera missió de la universitat: la transferència del coneixement. “La universitat crea coneixement (a través de la recerca), el transmet als seus estudiants (a través de la docència) i facilita que aquest coneixement pugui ser aplicat a la millora i el progrés de la societat en tots els seus àmbits -científic, social, tecnològic, salut, etc.”

La 1a Jornada de Recerca del Campus Universitari Igualada-UdL va ser clausurada pel rector de la UdL, el Dr. Jaume Puy, i el professor Sergio Sayago, president del Comitè Organitzador.

 

 

FER UN COMENTARI

*