Inici Cultura Es presenten les bases de la 27a edició dels Premis Ciutat d’Igualada

Es presenten les bases de la 27a edició dels Premis Ciutat d’Igualada

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada, per mitjà del Departament de Promoció Cultural i Relacions Institucionals, d’acord amb les entitats promotores i persones que hi participen, presenten la 27a edició de les bases dels Premis Ciutat d’Igualada. Una convocatòria que agrupa els 9 premis existents i que promou la creació artística, cultural i social, en un sentit ampli, així com reconèixer els principals creadors, tant en l’àmbit local, com nacional i internacional.

El termini general de presentació de les obres dels Premis Ciutat d’Igualada finalitza el dia 18 de setembre de 2022. Cal tenir en compte que la data de lliurament de projectes de recerca del premi Jaume Caresmar (de caràcter biennal), acaba el 17 de setembre de 2023. Cal tenir present que el premi de Recerca Dr. Joan Mercader, també és biennal, i el termini de recepció de projectes de recerca finalitza aquest any. El veredicte i el lliurament dels premis es durà a terme el diumenge dia 20 de novembre de 2022 al Teatre Municipal l’Ateneu.

Pel que fa a les novetats, la més notable és el canvi de format del premi de fotografia Procopi Llucià, que passa a ser totalment digital i de caràcter marcadament internacional, reconegut per la FIAP (Federation Internationale de l’Art Photographque) i la PSA (Photographic Society of America), amb 4 seccions: 1)Monocrom (lliure) 2) Color ( lliure) 3)Vins i escumosos 4)Emocions i relacions humanes. La presentació ha de ser de com a mínim 4 fotografies per autor i secció. Es pot escollir participar en qualsevol secció o en totes. Qui sumi més puntuació d’entre totes les fotografies presentades obtindrà el primer premi. Hi ha una quota d’inscripció per 1 0 2 seccions de 15€; i de 3 o 4 seccions de 20€, per ajudar al sosteniment del sistema. Els terminis han hagut d’ajustar-se a la normativa internacional, i per tant aquest premi té un termini del 26 de juny i el veredicte serà el dia 9 de juliol, tot i que el lliurament es mantindrà el dia 20 de novembre. Hi haurà un 1r Premi de 1.000 €, guardó i Pin Blau FIAP al millor autor del Saló; Premi a la millor fotografia de cada secció: 100€ i Medalla d’OR FIAP i es repartiran 97 premis entre les 4 seccions.

El Premi de Disseny Gaspar Camps que cada convocatòria compren un cicle de tres anys, en cadascun dels quals es premien diferents modalitats de l’àmbit del disseny. Aquest any el premi està dedicat a aquells treballs de disseny gràfic, en els seus tres grans àmbits: editorial (cartellisme, llibres, fulletons, catàlegs, llibres), packaging (embalatge, disseny de producte gràfic…) i treballs d’identitat corporativa, que hauran d’estar acabats i/o fets públics entre el 21 de setembre de 2019 al 18 de setembre de 2022, produïts a Igualada o comarca de l’Anoia, per creadors individuals o col·lectius. Els candidats seran a proposta del propi Jurat o bé qualsevol interessat a través del formulari que trobareu al web, amb les dades de l’autor i una imatge del treball en JPG d’entre 500 Kb i 1MG.

El premi de Composició Musical Paquita Madriguera ha recuperat en part l’orientació de les bases anteriors al 2019, però limitant la composició a petit conjunt de cambra infantil, i composicions d’una durada d’entre 5 i 10 minuts, orientat a ser utilitzat per les escoles d’ensenyaments musicals.

La resta de premis, mantenen les seves bases sense canvis substancials i com les edicions anteriors: Premi d’Honor, Art Digital, Compromís Social, Disseny, i Poesia.

Per tal de difondre els premis, s’ha creat una nova imatge que ha volgut fugir de la imatge del guardó, per crear un nou concepte que juga amb unes mans obertes que fan referència al fet de donar i rebre i el color groc que s’associa a la creativitat. Les mans han estat directament impreses en tinta, per mostrar la textura, els relleus de la mà, que humanitzen els premis. Creada pels dissenyador igualadins Nil Morist i Marina Camprubí, de Renec! Taller Gràfic.

En format paper únicament s’han editat les bases resumides de totes les convocatòries, i cal tenir en compte que la informació és limitada, i per tant, caldrà consultar les bases completes que estaran disponibles al web igualada.cat

Els premis són possibles gràcies a la implicació de tots els membres que formen part dels diferents Jurats i les entitats i empreses com CEINA, Renda Urbana, Corel i Trilogi, en el premi d’art digital Jaume Graells; la Fundació Sant Crist d’Igualada, en el copatrocini i organització del premi al Compromís Social Mossèn Còdol; el suport organitzatiu de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, en el premi Procopi Llucià de fotografia; de l’Ateneu Igualadí, el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada i Viena edicions, en el premi de poesia; l’entitat disseny=igualada, La Gaspar, escola municipal d’art i disseny, i Disseny Marked, en el premi de Disseny Gaspar Camps; l’Escola Conservatori Municipal de Música d’Igualada en el premi de composició musical Paquita Madriguera; El Centre d’Estudis Comarcal d’Igualada i el Centre d’Estudis Antoni de Campeny amb la Universitat de Barcelona, en la organització del premi d’investigació Jaume Caresmar i el de Recerca Dr. Joan Mercader.

També es pot demanar més informació pel correu cultura@aj-igualada.net.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*