Inici Destacats Poble Actiu denuncia falta de transparència en els sous dels alts càrrecs...

Poble Actiu denuncia falta de transparència en els sous dels alts càrrecs dels consorcis participats per l’Ajuntament d’Igualada

COMPARTIR

La candidatura municipalista, impulsada per la CUP, ha presentat una queixa a la Sindicatura de Greuges de Catalunya per la manca de transparència dels consorcis participats per l’Ajuntament d’Igualada. Concretament, l’objecte de la queixa és que es publiquin diverses informacions relatives al Consorci Sanitari de l’Anoia, que gestiona l’Hospital Universitari d’Igualada, CAP Igualada Nord, Centres de Salut Mental i Addiccions i Servei de Valoració a la Dependència i la discapacitat, i el Consorci Sociosanitari d’Igualada, que gestiona la Residència i Centre de Dia Pare Vilaseca, Centre de Dia Montserrat, Hospital de Dia Sant Jordi, Centre de dia Mar i cel (Piera) Residencial Viu B1 i B2 i 4D Health.

Compliment de la llei de transparència

La llei 19/2014 de transparència, accés a la informació pública i bon govern estableix que les administracions públiques han de facilitar les dades de les retribucions, indemnitzacions i dietes dels alts càrrecs i del personal directiu de les administracions i els ens públics. La queixa presentada reclama que es facin públiques les retribucions, indemnitzacions i dietes dels alts càrrecs i directius del Consorci Sanitari de l’Anoia i el Consorci Sociosanitari d’Igualada. Els portals de transparència dels dos consorcis de titularitat pública no inclouen aquesta informació, malgrat que per llei hi estan obligades, per això exigeixen que de forma urgent es resolgui aquesta situació.

Més transparència i participació

Neus Carles, regidora de Poble Actiu, ha reclamat al govern Castells que no només millori la transparència de l’Ajuntament d’Igualada i tots els consorcis on participa, sinó que també en millori la participació. La regidora reclama reactivar tots els òrgans de participació que té l’Ajuntament d’Igualada perquè siguin «espais de participació i no simplements òrgans de propaganda de les obres fetes pel govern» i exposa que hi ha dues línies que caldria millorar: els Consells de Districte i els Consells temàtics. Per una banda, reclamen que els Consells de Districte es convoquin amb una periodicitat anual, es facin en la mesura del possible presencials i se’n faci difusió perquè comptin amb una participació real de la gent dels barris. Per altra banda, exigeixen activar espais de participació temàtics en tots els àmbits que preocupen a la ciutadania, com poden ser la Taula de Seguretat (recentment proposat per les associacions veïnals), la Taula de Mobilitat (que van proposar per fer seguiment dels problemes de mobilitat), el Consell de Cultura o el Consell de Joventut.

FER UN COMENTARI

*