Inici Cultura La Pobla de Claramunt rep un fons fotogràfic de Cal Patera

La Pobla de Claramunt rep un fons fotogràfic de Cal Patera

COMPARTIR

L’Arxiu Fotogràfic Municipal (AFM) de la Pobla de Claramunt ha rebut la donació de vuit fotografies de l’antiga fàbrica de cal Patera, quan era colònia tèxtil de la família Font Gras. Les imatges daten d’entre els anys 1925 i 1935 i s’incorporen al fons fotogràfic poblatà, que compta amb més de 18.000 instantànies.

La cessió s’ha fet a través del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, que té un paper molt important en la preservació del fons de la família Font Gras, propietària de diferents indústries tèxtils repartides per tot Catalunya. Les fotografies eren propietat de la família Sopeña Font-Gras.

La indústria de cal Patera estava situada al terme de la Torre de Claramunt, al costat de la fàbrica de cal Tort de la Pobla de Claramunt, i hi van treballar molts poblatans i poblatanes. Primer va ser una fàbrica tèxtil, que al finalitzar la Guerra Civil es va cremar i que després es va reconvertir en una indústria paperera.

20Les imatges són d’una gran qualitat. N’hi ha dels telers i de l’exterior de l’edifici. Juntament amb les fotografies hi ha unes postals i un petit llibret que recull l’activitat que es feia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*