Inici Economia Platja, muntanya, esquí i les capitals europees, destins majoritaris d’aquesta Setmana Santa

Platja, muntanya, esquí i les capitals europees, destins majoritaris d’aquesta Setmana Santa

COMPARTIR

[Img #14410]»La gent ha deixat de tenir por de perdre el lloc de treball» i això es nota amb les reserves de Setmana Santa, que s’han incrementat un 5% en relació amb  l’any passat, segons  Martí Sarraté, president de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE).  Sarraté és »optimista» de cara al 2014 perquè es »torna» a les agències de viatges per preparar les vacances, com s’observa en el fet de què l’estiu recull creixements de reserves de fins el 20%. Sarraté està convençut que »ja s’ha tocat fons» en la crisi i en relació amb els destins majoritaris d’aquesta Setmana Santa destaca la platja, la muntanya, l’esquí i les ciutats europees »clàssiques» com París, Londres i Roma.

Martí Sarraté explica que el resultat d’una enquesta que s’ha fet als associats d’ACAVE indica »optimisme» i símptomes de què la temporada de Setmana Santa »anirà molt bé». De moment, a l’espera de les famílies que opten per decidir marxar a última hora, les reserves per aquests dies s’han incrementat un 5% en relació amb les que es van fer l’any passat els dies previs de l’inci de la Setmana Santa.

 

El president d’ACAVE recorda que ja a finals de l’any passat, en les vacances de Nadal i Cap d’Any, les reserves també van acumular increments entre el 3% i el 5%.

 

El comportament previsible de cara al 2014 és que hi haurà una »bona» evolució i això s’observa perquè les famílies estan »tornant» a les agències de viatges per preparar els seus viatges com es demostra en què les reserves per les vacances d’estiu estan acumulant creixements entre el 15% i el 20%.

 

Sarraté creu que les agències que han »resistit» a la crisi i segueixen en activitat tenen ara moltes oportunitats per recuperar el que s’ha perdut aquests llargs anys de crisi i de recessions. Ara, es té l’oportunitat després de tocar fons, »de ressuscitar o d’anar a l’infern».

 

Hi ha dos motius perquè aquesta Setmana Santa registri un millor comportament que la de l’any passat. Per una banda, pel fet que aquest any la Setmana Santa cau més avançada que l’any passat, i això comporta que els destins de platja tingui més atractiu perquè el temps pot ser millor o al menys més calorós.

 

El segon motiu, és perquè la conjuntura econòmica i les famílies noten que »s’ha tocat fons» en la crisi i davant d’aquesta sensació la gent sembla que ha perdut la »por a perdre el seu lloc de treball» i destina una part dels seus recursos a finançar uns dies de lleure. Ha tornat »la confiança», rebla el president d’ACAVE.

 

Els destins elegits per a les famílies estan condicionats al període curt de quatre nits que té el descans de Setmana Santa. D’aquesta manera els destins de proximitat estan dominats per la platja (Balears i Canàries), la curta distància (Andalusia i el nord de l’estat espanyol) i especialment les localitats d’esquí »perquè s’està en un any molt bo de neu».

 

En mitja distància, el fet de disposar d’un aeroport amb »bones» connexions de mitja distància afavoreix molt els viatges a les clàssiques ciutats europees de Londres, París i Roma, a més de Croàcia i Viena, que aquest any celebra una sèrie d’activitats amb motiu de l’any del vals.

 

Tot i això, no tot són viatges de curta i mitja distància, també hi ha temps per fer escapades de llarga distància aprofitant alguns dies de vacances complementaris que es consumeixen durant aquest període de primavera i al bon preu que té l’euro en relació amb el dòlar, cosa que afavoreix desplaçaments a Mèxic i Tailàndia, segons Sarraté. No obstant això, el 80% de les reserves d’aquests dies són per distàncies de curta i mitja distància.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*