Inici Festes Òdena celebra el Carnestoltes amb 8 comparses

Òdena celebra el Carnestoltes amb 8 comparses

COMPARTIR

El passat dissabte 17 de febrer, Òdena va celebrar el seu carnestoltes, enguany per primera vegada en un format unificat al Pla d’Òdena amb la tradicional rua, concursos per a les millors disfresses i comparses i altres sorpreses.

La Gargantua Odenenca, entitat organitzadora i encarregada d’amenitzar la festa, va encapçalar la rua i va llegir el pregó del Carnestoltes abans que arrenqués la cercavila, a les cinc de la tarda.

Des d’allà, les 242 persones disfressades, de totes les edats, van desfilar des del carrer Aurora (plaça de l’Església), seguint pel carrer de la Línia, carrer cal Riba, carrer Unió, carrer Carretera, carrer de Sant Bartomeu, carrer Carretera, carrer Unió, carrer Cal Riba, fins arribar al Centre Cívic del Pla.

Es destaca la participació obtinguda d’enguany: a la categoria de 0 a 5 anys, hi va haver 13 infants inscrits; de 6 a 15 anys, 13 joves; de majors de 16 anys, 6 persones; 13 grups (grups de menys de 6 persones) amb un total de 41 persones; i 8 comparses (més de 6 persones) amb un total de 169 persones disfressades.

Enguany hi va haver premis individuals, grupals i per comparses. A la categoria de premis individuals, hi va haver primer i segon premi per a cada franja d’edat: de 0 a 5 anys, el primer premi va ser per Nadia Pinto Zamora (disfressada de Frozen, la Reina del Hielo), qui va guanyar 60 €, i el segon, de 30 €, per Ainoa Diaz López (disfressada de Bluey); a la franja de 6 a 15 anys, el primer premi, de 70€,  va ser per Edgar Santano Carrasquilla (vestit de Buzz Light Year) i el segon de 35€, per Eider Belenguer Lozano (disfressada de Muñeca Recortable); pel que fa a la franja de majors de 16 anys, el primer premi, de 80 €, va ser per Juanjo Cano Moreno (disfressat Por vuestra seguridad), i el segon, de 40 €, de Alvaro Galeote Velasco (vestit de Capullop)

Pel que fa a la categoria de premis grupal, per a grups de 2 a 5 persones amb disfresses conjuntes, el primer premi, de 100 €, va ser per «Les tres Maries i en Josep», i el segon, de 75€, per «Cisnes». Finalment hi va haver 3 premis per comparses, el primer, valorat en 250 €, va ser per Aliens Pizza Market; el segon, de 200 €, per Rodeo Lamb Show, i el tercer, de 150€, per Òdena Films Presenta. Es considerava comparsa un grup de mínim 6 persones.

Des de l’Ajuntament d’Òdena s’agraeix a totes les persones que van fer possible la Festa de Carnestoltes disfressant-se i participant a la rua, en especial a la Comissió Jove Gargantua Odenenca per l’organització i dinamització, i al Casal de la Gent Gran del Pla per la xocolatada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*