Inici Destacats Mor l’igualadí Josep Biosca i Albareda, monjo de Poblet

Mor l’igualadí Josep Biosca i Albareda, monjo de Poblet

COMPARTIR

El religiós igualadí Fra Josep Biosca i Albareda, monjo del Monestir de Santa Maria de Poblet, traspassà el dimarts, dia 6 d’abril, dia del Sant Crist d’Igualada, a l’edat de 95 anys i després de 70 anys de vida religiosa.

El nom de Baptisme era Ramon Biosca i Albareda, nascut a 30 d’agost de 1925. Fill de Domènec Biosca i d’Àngela Albareda, és el petit de nou germans dels quals dues germanes també abraçaren la vida religiosa com a escolàpies: Àngela i Josefina.

La seva casa natal és al carrer sant Cristòfol i tenia el nom de «Cal Garlopa», el seu pare era fuster. Alumne dels Maristes. Durant la Guerra, es dona refugi a casa seva a Mn. Amadeu Amenós i al Pare Carles de Barcelona.

Acabada la Guerra continuà els seus estudis i més tard treballà a Cal Vall com a fuster i ja de curtidor a Cal Ferran i Cal Gumà.

Arribà a Poblet des d’Igualada en bicicleta per entrar de monjo el dos d’octubre de 1950, amb 25 anys, vestí l’hàbit cistercenc el quatre d’abril de 1951, feu la professió simple el sis d’abril de 1952 i la professió com a germà convers el disset d’abril de 1956 agafant el nom de Josep. Mogut pel desig de dedicar la seva vida a Déu en el recolliment, el silenci, la pregària, el treball, en una comunitat i seguint una Regla, és a dir, un estil de vida religiosa concret i guiat per sant Benet.

Set anys a la cuina, dotze a l’hort, quinze a la granja, deu més a la porteria i els darrers fins a la ultima setmana de vida ajudant a la bugaderia plegant roba. Sempre amb un gran esperit de servei, disposat a servir pel que calgués.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*