Inici Art “Migracions internes a la ciutat d’Igualada”, premi Igual’Art

“Migracions internes a la ciutat d’Igualada”, premi Igual’Art

COMPARTIR

El Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada ha atorgat a l’equip dirigit per la Laura Dolz, amb Jose Ferulli i Marc Càlichs, el premi de suport a projectes d’arts visuals Igual’Art 2023- 2024.

La proposta documental de Dolz vol mostrar i resseguir l’experiència de la migració a partir d’un “arc narratiu” on sis testimonis narraran en primera persona, les seves experiències personals vinculades amb la migració, des de la dècada dels 60 del segle passat, fins el testimoni d’una migració recent “fruit de l’última crisi econòmica”, com detalla la productora igualadina. A través de gravacions dels participants i fotografies familiars, cada persona “descriurà les seves primeres impressions al moment de l’arribada a Igualada” i acompanyaran les històries de vida amb imatges que testimoniaran la cultura local del moment. En aquest sentit, el projecte no tan sols vol mostrar diversos punts de vista dels testimonis escollits, sinó també, submergir-se en el fet mateix de la migració a casa nostra a través de la mirada de l’altre, la persona nouvinguda. La proposta es presentarà en forma de documental audiovisual que combinarà diverses tècniques narratives i artístiques, com l’edició d’imatges per assolir l’efecte paral·laxi, entre altres recursos i es presentarà en format Digital Cinema Package -DCP-. El jurat d’enguany l’han format la Raquel Camacho, directora de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, juntament amb les docents del centre Isabel del Río i Marta Lucas; el Pep Valls com a representant de Disseny=Igualada, l’Aura Olivan, representant de Disseny Marked i la Carme Riera, regidora del Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada. La deliberació i veredicte van tenir lloc el passat 26 d’octubre a Igualada.

L’equip que conforma el projecte

Laura Dolz és productora especialitzada en estudis de desenvolupament per la Universitat de Lund (Suècia). Ha treballat per al Fons de població de les Nacions Unides -UNFPA- i com a especialista de gènere i comunicació a l’ambaixada espanyola i de Guatemala. Ha produït vuit llargmetratges documentals per a televisió i cinema. Jose Ferulli és director i cinematògraf, graduat a l’Institut de Cinema de Madrid i amb un màster en direcció de fotografia a l’ESCAC de Barcelona. Amb Laura Dolz va fundar una agència productora a Guatemala especialitzada en el desenvolupament de material audiovisual amb contingut social i cultural. Marc Càlichs és post-productor audiovisual, graduat en direcció cinematogràfica pel Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya -CECC- i va cursar un màster en guió de llargmetratges 2 a l’ESCAC. Ha treballat per a companyies xilenes especialitzades en post-producció per a grans marques llatinoamericanes i internacionals.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*