Inici Societat Més de 300 persones vigilaran els boscos per evitar incendis

Més de 300 persones vigilaran els boscos per evitar incendis

COMPARTIR

[Img #8034]El Pla d’Informació i Vigilància d’incendis forestals de la Diputació de Barcelona ha activat un total de 335 persones que controlaran les més de 400.000 hectàrees de bosc de la demarcació. El pressupost per enguany s’incrementa en un 6% i suma 2,9 MEUR. Es tracta del programa de prevenció d’incendis més important de Catalunya. El Pla d’aquest estiu consta d’un total de 110 rutes de vigilància, cadascuna d’elles dotada d’un vehicle motoritzat i també compta amb la participació de 263 municipis i 1.174 efectius de les ADF. El [Img #8035]president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha destacat que si para de ploure es presenta un estiu “complicat” perquè “hi ha un sotabosc important”.

La Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments i les Agrupacions de Defensa Forestals, desenvolupa, any rere any, el Pla d’Informació i Vigilància (PVI) contra incendis forestals. L’inici de campanya de vigilància d’aquest any serà el 14 de juny i finalitzarà el 31 d’agost. Com a novetat, el Pla també inclou el dispositiu de la xarxa de parcs naturals de la Diputació. Pel que fa a les xifres, el PVI estarà format per 335 persones, que vigilaran un total de 110 rutes de la província de Barcelona que sumen 472.979 hectàrees.

Una de les novetats més destacades d’aquest any és que s’incrementa el pressupost en un 6%, tant pel que fa en efectius personals com materials, i arriba als 2,9 milions d’euros. El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha destacat que “malgrat que totes les administracions pateixen una situació pressupostària complicada, creiem que s’han de fer esforços i, per tant, reforçar el Pla una mica més”.

El PVI vol cobrir el màxim de territori boscós de la demarcació i, per això, s’ha dividit en nou zones d’informació i vigilància. A cadascuna d’aquestes zones hi ha entre 6 i 17 unitats assignades, depenent de les seves característiques. D’aquesta manera, la campanya constarà de 110 rutes d’informació i vigilància, cadascuna d’elles dotada d’un vehicle tot terreny. Cada zona disposarà d’un centre de comunicacions que centralitza els avisos d’incendi i la resta d’incidències detectades per les unitats.

Aquest any, el Pla de vigilància també inclou el dispositiu de la xarxa de parcs naturals de la Diputació. Per aquest motiu, les rutes de vigilància cobriran també els parcs de
Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Montseny, Montnegre i el Corredor, Serralada Litoral i l’espai natural de Guilleries-Savassona,  el Garraf, Olèrdola, Foix i Serralada de Marina. El PIV es planifica i gestiona coordinadament amb 263 ajuntaments, nou consells comarcals, 114 ADF i nou federacions d’ADF.

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha remarcat que la campanya d’aquest estiu “pot ser complicada si no plou més”. Segons ell, “aquest any ha plogut molt i això ha fet créixer el sotabosc de manera considerable. Per tant, si fa calor, de seguida s’eixuga i perd humitat i, com que hi ha molt volum d’herba, és més propici que s’hi pugui calar foc”.  

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*