Inici Cinema Més de 200 persones a la visita més cinematogràfica del Cementiri Nou

Més de 200 persones a la visita més cinematogràfica del Cementiri Nou

COMPARTIR

[Img #8797]El passat dilluns, 15 de juliol, al voltant de dues-centes persones van assistir a la visita guiada al Cementiri Nou d’Igualada de la mà de l’arquitecte municipal Carles Crespo, que va realitzar un recorregut per aquesta obra mestra de l’arquitectura contemporània a nivell mundial. En la visita es van presentar els nous plafons d’interpretació del cementiri com espai arquitectònic, que s’han realitzat amb el suport de la Diputació de Barcelona i que permetran una visita autònoma de [Img #8798]les persones que ho desitgin. Durant la visita es van detallar les diferents anècdotes d’un conjunt d’edificis projectats amb el nom de “Zementiri”, obra d’Enric Miralles i Carme Pinós, un projecte que constava de tres eixos en forma de zeta. L’obra va ser guardonada amb el premi FAD d’arquitectura, un projecte singular, una de les obres més poètiques de l’arquitectura catalana.

L’espai va constituir un lloc idoni per veure la pel·lícula Ayer no termina [Img #8799]nunca de la directora catalana Isabel Coixet, en el mateix escenari on es va rodar: la capella del Cementiri Nou d’Igualada. Va aplegar més de 250 persones que no es van voler perdre la projecció del drama intimista que té com a protagonistes dos actors, Javier Cámara i Candela Peña, únics personatges del relat, que afronten una trama complicada. És l’any 2017 i el país està enfonsant per la crisi econòmica. Una parella es retroba després de cinc anys de no veure’s i d’haver passat unes circumstàncies difícils a les seves vides. Es van separar després d’haver perdut el seu fill a causa d’una negligència hospitalària i, quan senten que el passat ja no té importància, aquest torna de sobte.

Juliol de cinema a la fresca

Durant el mes de juliol l’Institut Municipal de Cultura (IMC) i el Programa de Millora del Barri de Sant Agustí han programat conjuntament un cicle de cinema en versió original que tindrà lloc en diferents espais de la ciutat. La segona de les tres pel·lícules en versió original serà The king’s speech (El discurs del rei), que es podrà veure en la seva versió original en anglès subtitulada al català, el proper dilluns 22 de juliol a les 22h a la plaça Catarineu. La darrera de les projeccions serà la pel·lícula Les Neiges du Kilimandjaro, que es podrà veure també en la seva versió original en francès subtitulada al castellà, el proper dilluns 29 de juliol a les 22h al mateix espai. Totes les sessions són gratuïtes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*