Inici Destacats Més d’11.000 treballadors de l’Anoia, afectats per la crisi del coronavirus

Més d’11.000 treballadors de l’Anoia, afectats per la crisi del coronavirus

COMPARTIR

Un total d’11.228 treballadors anoiencs han estat afectats fins ara -amb dades que no contemplen encara bona part del mes d’abril- per les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus Covid-19, segons dades publicades per la Intersindical-CSC a partir d’informació publicada per la Seguretat Social i el Departament de Treball.

La gran majoria dels afectats a l’Anoia, 9.934, ho estan per expedients temporals d’ocupació. A més, segons les dades publicades pel sindicat, des de l’inici de la pandèmia 1.294 treballadors de la comarca han estat acomiadats.

A partir de l’evolució del mercat de treball dels darrers anys, la Intersindical-CSC considera que la pandèmia afecta al 41% dels treballadors de l’Anoia, tant en mesures ja aplicades com en ocupació no generada. El sindicat afegeix que les xifres són conservadores, ja que els acomiadaments inclosos arriben fins a finals de març i, durant l’abril, la destrucció d’ocupació ha seguit endavant, així com hi ha milers d’ERTO presentats a l’administració i pendents d’aprovació.

L’Anoia es troba entre les comarques més afectades, només per darrera de comarques de muntanya com la Vall d’Aran, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Cerdanya, així com territoris amb molt pes del turisme com el Garraf, l’Alt i el Baix Empordà, el Baix Penedès o la Selva.

Afectació a gairebé tots els sectors econòmics

Pel que fa a les activitats econòmiques, n’hi ha diverses amb nivells d’afectació superiors al 50% dels treballadors i treballadores reals i potencials, a Catalunya. Lligat amb l’anàlisi territorial, un 83,5% del personal de serveis d’allotjament es trobarien a l’atur o en un ERTO a causa del coronavirus, igual que el 78,5% dels vinculats a la restauració -en termes absoluts, aquests són els més numèrics: 134.587-. També ha impactat molt en l’automoció, tant pel que fa a la fabricació de vehicles (83,4%) com en la seva venda i reparació (62,9%), i en les activitats esportives i d’entreteniment (71,2%), els mobles (68,2%), la confecció de peces de vestir (58,9%) o les activitats artístiques i d’espectacles (56,3%). Els únics àmbits quasi sense afectació pel que fa a l’ocupació han estat les energètiques, les farmàcies, els serveis socials amb allotjament i l’administració pública.

Pel que fa als grans sectors econòmics, on el percentatge de treballadores i treballadors afectats és major és, pràcticament empatats, l’agricultura, amb el 44%, i la construcció, amb el 43,8%, els quals, en termes absoluts, suposen 4.264 i 63.176 persones, respectivament. Pel que fa a la indústria, el percentatge cau al 32,4% -lleugerament per sobre de la mitjana-, però la quantitat de persones treballadores impactades creix fins a 145.750. És en el sector serveis on hi ha més afectades, amb 625.413, tot i que percentualment suposen el 27,9% de les empleades i empleats d’aquest àmbit, el clarament hegemònic al nostre país.

2 COMENTARIS

  1. Esto es de verguenza nos estan condenando a la ruina icluso para pedir limosnas de ayudas de la generalitat hay que cumplir unos requisitos y una buracracia que desespera a cualquiera

  2. Batlle Churchill!!eeeeoooooo!!!!eeeeooooo!!! Estàs aquí, batlle Churchill??? O ja estàs pensant en el Pati dels Tarongers??? Eeoooooooo!!!eeooooooo!!!

FER UN COMENTARI

*