Inici Societat El Castell de Tous obre portes com a nou espai per acollir-hi...

El Castell de Tous obre portes com a nou espai per acollir-hi celebracions

COMPARTIR

El castell de Sant Martí de Tous va acollir un total de més de 500 persones ahir diumenge al matí, quan es va presentar com a nou espai per celebracions i casaments, serveis que oferirà l’empresa Espai Gastronomia. Les persones que van assistir-hi ha pogut conèixer els racons de la fortificació amb “tours” guiats de grups de fins a 50 persones cada quart d’hora.

El gerent d’Espai Gastronomia, Carles Carol, s’ha mostrat sorprès per l’interès l’afluència de públic que hi ha hagut durant la jornada de portes obertes, i s’ha mostrat il·lusionat per la gran resposta tant de touencs com del conjunt d’anoiencs. David Alquézar, alcalde de Sant Martí de Tous, afirma que “és un plaer comptar amb Espai Gastronomia per posar en valor aquest element patrimonial i arquitectònic que tan bé ens representa com a municipi. L’alcalde també s’ha mostrat convençut que arribaran a acords per poder fer al Castell de Tous el Festival de Llegendes de Catalunya i altres propostes culturals o gastronòmiques.

Documentat de l’any 960, és una de les joies del patrimoni medieval català i és considerat bé Cultural d’Interès Nacional pel Departament de Cultura de la Generalitat. Carles Carol explica que no buscaven un nou espai, però “el nostre cap de cuina ens va proposar una col·laboració amb el lloc. El castell reuneix les condicions que busquem, és un lloc especial i únic i quan el vam venir a veure, vam tirar el projecte endavant”.

FER UN COMENTARI

*