Inici Societat Masquefa reclama ajuda a la Generalitat per mantenir el CRARC

Masquefa reclama ajuda a la Generalitat per mantenir el CRARC

COMPARTIR

[Img #28360]La Secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Marta Sobirà i Roca, va visitar dijous 18 de febrer el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, el CRARC. L’ajuntament de Masquefa reclama al govern català una contribució econòmica que ajudi a finançar les despeses de manteniment del centre, l’únic equipament d’aquestes característiques que hi ha a l’Estat i un dels pocs que existeixen a tota Europa. Sobirà, que va recórrer les instal·lacions acompanyada de l’alcalde, Xavier Boquete i del tercer [Img #28361]tinent d’alcalde, Enrique Gómez, va poder comprovar, de primera mà, la important funció de país que du a terme el centre.

 

Abans de visitar el CRARC, l’alcalde va acompanyar la Secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat a les obres del nou polígon industrial de Can Bonastre i li ha exposat les queixes per les males olors provocades per l’abocador de Can Mata i l’Ecoparc4.

 

Referent en rehabilitació de fauna exòtica

 

Impulsat per l’Ajuntament des de l’any 1992, el CRARC es dedica a la rehabilitació de fauna silvestre autòctona per retornar-la al seu hàbitat natural. Però, any rere any, hi arriben també molts exemplars de fauna exòtica salvatge que són abandonats pels seus propietaris o bé comissats pels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, les policies locals o els agents rurals.

 

Actualment, dels gairebé 4.000 exemplars que hi ha al CRARC, uns 1.400 són de fauna exòtica. Aquests exemplars no es poden alliberar, perquè suposarien una  amenaça per a l’ecosistema. A aquests animals salvatges, el CRARC els proporciona les condicions idònies per viure en captivitat com l’alimentació, les cures veterinàries i la recreació de les condicions dels seus hàbitats originaris. El centre destaca també per la labor educativa que realitza amb les visites d’escoles i famílies, així com per la seva tasca d’investigació.

 

Més enllà de les despeses de funcionament de les que se n’ocupa l’ajuntament, l’equipament funciona gràcies a un projecte d’autoempresa que no comporta cap cost a l’Ajuntament. El personal del CRARC genera els seus propis ingressos amb la impartició de cursos i ponències en congressos, redacció d’articles per a revistes científiques, realització de diversos projectes de conservació, així com tallers i visites d’educació ambiental al mateix centre.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*