Inici Destacats Maristes Igualada, guanyador del concurs escolar de l’ONCE

Maristes Igualada, guanyador del concurs escolar de l’ONCE

COMPARTIR

Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona han lliurat els premis provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya als guanyadors del Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació, juntament amb Jordi Miró, director general d’Atenció a la Comunitat Educativa del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que ha presidit l’acte.

És la primera vegada en les 33 edicions d’aquest concurs que els guanyadors provincials de Barcelona han estat també escollits pel jurat com a guanyadors autonòmics de Catalunya.

L’Escola Maristes d’Igualada ha estat guanyador provincial de Barcelona i autonòmica de Catalunya a la categoria C, ESO i FP Bàsica.

Alumnes del Col·legi Dominiques de l’Ensenyament (Barcelona) han estat guanyadors provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya de la categoria A, 3r i 4t de Primària.

L’Escola Sant Jordi (Vilanova i la Geltrú) ha estat al mateix temps guanyadora provincial de Barcelona i autonòmica de Catalunya a la B, 5è i 6è de Primària.

A Catalunya han participat al Concurs de l’ONCE 18.510 alumnes de 222 centres educatius, sota la coordinació de 396 professors que han presentat 767 treballs.

A tot l’Estat han participat en aquesta edició 167.265 alumnes de 2.192 centres educatius, sota la coordinació de 3.601 professionals de l’educació.

Sota el lema “Som diferents, no indiferents. Activistes contra l’assetjament”, el concurs ha ofert eines per detectar, sensibilitzar i actuar contra les situacions d’assetjament que puguin passar a l’escola. D’aquesta manera, els escolars s’han convertit per si mateixos en agents de canvi per actuar contra el bullying, amb tota la força del grup-aula.

Segons dades del Ministeri d’Educació, aquest fenomen arriba al 4% de l’alumnat i els experts afirmen que prop d’un 10% dels afectats són menors amb discapacitat. El Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació és un programa de sensibilització educativa que pretén treballar a l’aula de manera activa el canvi d’actituds i l’actuació dels alumnes per mantenir una convivència respectuosa.

Cada aula ha pujat a la pàgina web del concurs el seu treball. Els estudiants de Primària i Educació Especial han realitzat un cartell publicitari de sensibilització contra l’assetjament, mentre que els escolars de l’ESO, FP i Batxillerat han gravat una peça audiovisual (micro-curt d’un minut) on es mostra com passar a l’acció contra aquesta problemàtica.

Per a fer la seva composició, els alumnes han pogut seleccionar retalls de revistes i diaris, utilitzar imatges d’internet, fer fotos ells mateixos o realitzar una barreja de les opcions anteriors. A més, els escolars han pogut utilitzar totes les tècniques a què puguin accedir, des de les més tradicionals, com el collage (amb l’ús de cola i tisores), a qualsevol programa d’ordinador que els permeti tractar imatges (photoshop, editors on-line).

Els guanyadors absoluts d’aquesta edició, gaudiran durant un cap de setmana a Madrid del Campus ‘Som diferents, no indiferents’, en què viuran moments plens d’activitats i experiències innovadores, amb visites culturals i tallers.

El jurat de Catalunya ha estat format per: Rebeca García, cap del Departament de Coordinació i RRHH i Generals de l’ONCE a Catalunya; Meritxell Caralt, secretària tècnica del COCARMI; Àngels Castro, periodista del Departament de Comunicació de la Generalitat de Catalunya; Maribel Delgado, Tècnica del Servei d‘Atenció a la Diversitat i la Inclusió de la Direcció General d’Educació Infantil i Primària de la Generalitat de Catalunya i David Bernardo, vicepresident del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*