Inici Societat En llibertat el professor de l’Institut de Calaf investigat per abusos a...

En llibertat el professor de l’Institut de Calaf investigat per abusos a menors

COMPARTIR

L’Audiència de Barcelona ha acordat deixar en llibertat el professor de l’Institut de Calaf que va ser detingut i empresonat de forma preventiva per abusos sexuals a menors en l’àmbit familiar. Segons ha avançat el diari Ara i ha confirmat l’ACN, l’Audiència va prendre la decisió aquest dimecres amb la prohibició d’aproximar-se o comunicar-se amb els fills i amb l’obligació de comparèixer al jutjat dues vegades al mes.

L’home, de 47 anys i veí de Sant Joan de Vilatorrada, era el cap d’estudis de l’Institut i la detenció es va produir el passat 18 de maig. El jutjat d’instrucció de Manresa va decretar l’ingrés provisional a presó sense fiança el 20 de maig, però la defensa de l’home va recórrer la decisió a l’Audiència de Barcelona. Ara, la secció cinquena de l’Audiència, ha revocat aquesta decisió i ha decidit deixar-lo en llibertat, ja que considera que no hi ha risc de reiteració delictiva.

En la interlocutòria, el tribunal assegura que a l’home ja se li han imposat unes mesures cautelars de no aproximar-se ni comunicar-se amb els seus fills, de manera que “sembla extremadament difícil que pugui repetir les mateixes conductes”. A més, afegeix que “no poden imposar-se altres mesures cautelars, per exemple, en l’àmbit laboral, donat que no s’han sol·licitat ni debatut”. El tribunal considera que la presó provisional és una mesura “excepcional” i que “no existeix ha un perill prou intens que l’acusat cometi nous actes delictius”.

Malgrat aquesta decisió, el tribunal considera que les declaracions de la dona i del fill de l’acusat davant del jutjat “han donat la sensació de veracitat” sobre els fets. També creu que “no és raonable” la hipòtesi de la defensa de l’acusat que “mare i fill s’han posat d’acord per imputar falsament al seu marit i pare uns delictes greus, i més quan en aquesta imputació s’ha implicat també com a víctima al fill menor, que serà explorat”.

De la seva banda, fonts del Departament d’Educació han assegurat a l’ACN que prendran les “mesures cautelars necessàries” per evitar el contacte de l’home amb menors en l’àmbit educatiu mentre no es resolgui el procediment judicial.

Mar Martí / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*