Inici Destacats L’Igualada Rigat es classifica per a la següent fase de la WSE...

L’Igualada Rigat es classifica per a la següent fase de la WSE Champions League

L’Igualada Rigat va aconseguir la classificació per a la següent fase de la WSE Champions League després de sumar tres victòries de tres possibles en la fase preliminar celebrada aquest passat cap de setmana a Les Comes. Els homes de Marc Muntané van superar el King’s Lynn anglès (0-16), el SC Thunerstern suís (5-1) i al Hockey Sarzana italià (11-7) i han acabat aquesta fase prèvia com a primers de grup, classificats per al sorteig d’aquest vespre que determinarà la següent fase classificatòria de la màxima competició europea d’hoquei patins continental.

L’Igualada Rigat va disputar tot el cap de setmana de partits amb la nova equipació i sticks roses, en lluita contra el càncer de mama sota el lema #Suma’tAlRosa; aquesta iniciativa, que ja és habitual al club igualadí, s’allargarà durant tot el mes d’octubre i recaptarà fons destinats a la investigació oncològica d’aquesta malaltia.

El partit contra el conjunt anglès, disputat divendres 13 d’octubre, no va tenir gaire misteri: els igualadins van ser molt superiors durant tot l’enfrontament. Marc Rouzé va marcar un pòquer de gols, Gerard Riba i Oriol Llenas un hat-trick, Aleix Marimon un doblet i Marc Carol (que actuava com a capità per la baixa de Tety Vives) va marcar un gol. Van debutar amb el primer equip de l’Igualada Rigat els júniors Biel Llanes i Aleix Borràs, i també el sènior Jordi Bosch, i tots tres van marcar un gol per acabar d’arrodonir la golejada.

El dissabte es van enfrontar al SC Thunersten, equip suís de millor nivell, i això es va notar. Malgrat que l’Igualada era superior, el plantejament tàctic del quadre suís va complicar-li les coses als igualadins, sobretot després de veure com Gian Rettenmund avançava als visitants al minut quinze de la primera meitat. No va ser fins al minut quatre de la represa quan Oriol Llenas va trobar el gol i va poder empatar el partit. Posteriorment el propi Llenas des del punt de la falta directa va tenir l’oportunitat d’avançar l’Igualada Rigat, però va enviar la bola al pal; pocs minuts després Aleix Marimon també va repetir amb la bola al ferro, en aquest cas des del punt de penal.

L’Igualada va estar durant dotze minuts amb l’amenaça de la desena falta, però no la van cometre i van poder desencallar el partit: Gerard Riba amb una acció individual a falta de 8:42 va fer el 2-1 i va propiciar els següents gols igualadins: Biel Llanes i novament Gerard Riba van posar distància al electrònic amb menys de mig minut de diferència. A falta de tres minuts i mig pel final, Tety Vives va sentenciar el partit amb un potent xut de pala que va sorprendre al porter suís.

Diumenge, tant Igualada com Sarzana jugaven amb la tranquil·litat de saber que ja estarien classificats per a la següent fase, i segurament això va propiciar el partit tan boig que es va viure al terratzo de Les Comes. La primera acció de perill del conjunt italià va acabar al fons de la xarxa: Domenico Illuzzi va recollir, amb certa fortuna, una bola rebotada a la tanca i va fer el primer a plaer. La resposta del conjunt igualadí no es va fer esperar, i va arribar gràcies a un autèntic golàs d’Oriol Llenas, aixecant-li la bola a Simone Corona pel primer pal.

Passat l’equador de la primera meitat, Tety Vives va aprofitar una jugada d’estratègia en una falta per trobar el forat i fer el 2-1. El Sarzana va reaccionar i en menys de dos minuts ja tornava a tenir el partit empatat. Només sacar de centre va caure la desena falta dels italians, i Gerard Riba es va encarregar de transformar-la amb una execució magnífica. A falta de 4:39, el conjunt transalpí va aconseguir empatar novament el partit, mitjançant una rematada de Francesco de Rinaldis des de dins l’àrea.

Dos minuts després, una gran jugada individual del júnior Biel Llanes va deixar Gerard Riba sol al segon pal per rematar a plaer i tornar a avançar al quadre igualadí. Una blava pels visitants a falta de 24 segons va donar una nova a oportunitat a Riba per posar distància al marcador, i no va fallar: nova execució impecable, i 5-3 al descans.

La segona part va començar més tranquil·la, i no va ser fins al minut sis que el capità rossonero, Davide Borsi, va veure una blava absurda que va costar-li el 6-3 al seu equip: novament Gerard Riba va transformar la falta directa per certificar un altre pòquer de gols, tres des del 7,40. El Sarzana semblava fora del partit, però a falta de 16 minuts, una reacció llampec va permetre’ls marcar dos gols amb 20 segons de diferència. Amb el 6-5, Biel Llanes va tornar a pista i va afusellar amb un xut de pala al porter italià.

L’alegria, però, va durar només 20 segons, perquè Domenico Illuzzi va transformar un penal per posar el 7-6 a l’electrònic de Les Comes. Llavors l’Igualada Rigat va tornar a prémer l’accelerador, i amb una contra de Tety Vives i Marc Carol, el 32 igualadí va marcar amb una rematada al segon pal. I tot seguit, tres gols consecutius d’Oriol Llenas van posar l’11-6 al marcador; nou pòquer pel davanter de Vilassar de Mar. Amb el partit pràcticament acabat, Jeronimo Garcia va marcar el 11-7 amb el qual acabaria el partit.