Inici Destacats L’Igualada diu adéu al somni europeu

L’Igualada diu adéu al somni europeu

No va poder ser. Amb un Pavelló de Les Comes ple i entregat al partit, l’Igualada Hoquei Club va empatar a quatre gols amb el Viareggio i no serà a la final four de la Copa de la CERS. L’equip arlequinat necessitava superar al conjunt italià per tres gols per forçar la pròrroga, i l’empat a quatre deixava un 8 a 5 en el global de l’eliminatòria que certificava el pas a la final four dels italians. Els homes de Ferran López van tenir la gesta a tocar, quan al minut 26 de partit guanyaven per 3 a 1 i jugaven a l’atac. Però els gols en contra a la segona part van ser decisius per dir per enfonsar a un Igualada que va posar contra les cordes a un dels millors equips de la Lliga Italiana.

A la primera jugada de partit, Met Molas va recuperar una pilota i va obligar a lluir-se a Barozzi. L’Igualada va llençar un missatge des del primer moment a l’afició i al rival: aniria a marcar els gols que necessitava perquè creia en la remuntada. Ben aviat, va tenir la primera ocasió. Al minut 4, Xavi Costa veia una targeta blava i l’Igualada disposava d’una falta directa a favor. Sergi Pla no va poder transformar-la, però el rebot el va agafar Met Molas i el va convertir en el primer gol de la nit.

El partit va dur un ritme frenètic des del xiulet inicial, amb ocasions a ambdues porteries, sobretot la que defensava Leonardo Barozzi, que va veure un potencial ofensiu dels arlequinats molt diferent al que havia vist a Itàlia. Al minut 9, la parella arbitral va ensenyar una altra targeta blava, aquest cop, a Emanuel Garcia. Tot i que l’Elagi pararia la falta directa a tot un veterà com Mirko Bertolucci, el Viareggio va aprofitar la superioritat numèrica a la jugada següent i va anotar l’1 a 1 mitjançant Xavi Costa.

Després del primer gol del conjunt entrenat per Alessandro Bertolucci, el partit va baixar el ritme i les anades i vingudes no van ser tant constants. L’Igualada va jugar amb ordre i no va deixar que els rivals generessin excessiu perill a la porteria, cosa que animava a Les Comes, cada cop més, a creure en la gesta. L’objectiu encara es va veure més a prop, quan a les acaballes de la primera part, al minut 22, Xavi Costa va veure la segona targeta blava. Aquest cop va ser Emanuel García l’encarregat de xutar-la i l’argentí no va decebre el seu públic i va anotar picant la pilota per sobre del cos de Barozzi, que ja s’havia llençat a terra. L’Igualada tornava a necessitar dos gols per empatar l’eliminatòria, i a vint segons del final de la primera part va disposar d’un penal a favor. Tot i el bon llançament de Tety Vives, Barozzi li va endevinar les intencions i li va aturar el penal.

A la represa, abans d’arribar al minut 26, el Viareggio va cometre la desena falta i l’Igualada tornava a tenir una oportunitat a pilota aturada. Emanuel García va tornar a ser l’encarregat de xutar i transformar la falta, fent embogir el públic de Les Comes, que cada vegada més veia que la remuntada era possible. Al minut 31, va ser l’Igualada qui va cometre la desena falta, però un altre cop Elagi Deitg va evitar que Muglia aconseguís marcar. Però només uns minuts més tard, al minut 37, Emanuel García també veia una segona targeta blava i aquest cop, Xavi Rubio no va perdonar a pilota aturada, i posava en 3-2. Seria el mateix Rubio, qui dos minuts més tard, erraria la falta directa per una acumulació de quinze faltes de l’Igualada.

Xavi Rubio no va poder transformar la falta, però Mirko Bertolucci, tirant de veterania, va posar el 3 a 3 al marcador al minut 40, posant el partit molt difícil per l’Igualada. A la jugada següent, el Viareggio va cometre un penal sobre Tety Vives, però Francesc Bargalló, va errar la pena màxima enviant la pilota massa amunt. Del possible 4 a 3 es va passar al 3 a 4, quan Xavi Rubio va aconseguir marcar de nou i posar el seu equip per davant a l’electrònic per primer cop en tot el partit.

Amb l’eliminatòria sentenciada, el partit va viure dos últims minuts bojos. Al minut 48, la parella arbitral va xiular penal a favor de l’Igualada i Sergi Pla no va poder transformar-lo. Va ser el mateix Sergi Pla, qui segons després, va veure una targeta blava abans que el joc es tornés a posar en marxa després del penal. Instants després la parella arbitral va marcar una altra pena màxima a favor de l’Igualada, que aquest cop va anotar Roger Bars per posar el definitiu 4 a 4. Al final de partit, el jugadors van fer la volta dels campions a la pista, agraint el suport dels seus seguidors.

Ferran López, en les reflexions post-partit va voler agrair la resposta de la gent i el suport durant el partit: “Avui, les Comes feien goig. Em sap greu no que no ens hagin vist remuntar”. En referència al matx va declarar que estava “satisfet” amb el treball de l’equip i que els havia dit que el partit contra el Viareggio “havia de ser una referència”. L’Igualada doncs, diu adéu a la competició europea. A partir d’ara, centrarà tots els esforços en l’OK Lliga. El pròxim partit, serà el proper dissabte davant el Liceo a Les Comes.

FITXA TÈCNICA
Igualada Calaf Grup: Elagi Deitg, Tety Vives, Roger Bars (1) Sergi Pla i Met Molas (1) – equip inicial – Francesc Bargalló i Emanuel Garcia (2).

CGC Viareggio: Leonardo Barozzi, Nicola Palagi (1), Fernando Montigel, Xavi Costa (1) i M.Bertolucci (1) – equip inicial – Xavi Rubio (2), Davide Gavioli i Samuelle Muglia.