Inici Societat L’Hospital d’Igualada té una trentena de pacients ingressats amb Covid-19

L’Hospital d’Igualada té una trentena de pacients ingressats amb Covid-19

COMPARTIR

L’Hospital Universitari d’Igualada té ara mateix 29 malalts ingressats amb COVID positiu, més del triple dels que hi havia ara fa dues setmanes. Dos dels malalts estan ingressats a l’UCI del centre, que està totalment ocupada. En la darrera setmana s’han produït 2 defuncions -una en les darreres 24 hores- i en la darrera jornada s’han detectat al centre 6 nous positius.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, considera que “la situació de pre-tensió és evident” però explica que l’evolució de les dades sanitàries a Igualada ha estat positiva. Fa dos dies el risc de rebrot a la ciutat era de 485 punts i aquest dimecres era de 335. “És una bona notícia, però no ens podem relaxar, perquè és a partir de 100 punts, que ens hem de preocupar i, per tant, estem encara en una situació que no és gens bona, malgrat que estem molt millor que la mitjana de Catalunya, que és de 541 punts”. En la mateixa línia, el risc de transmissió, que dilluns era d’1,85 punts, aquest dimecres era d’1,27 (1,38 a Catalunya), “però cal tenir en compte que qualsevol escenari per sobre d’1 és dolent; per tant, hem d’estar molt amatents, no ens podem relaxar”. L’alcalde ha resumit la situació dient que “les dades milloren, però no són bones”.

L’alcalde ha insistit que “l’única manera d’ajudar els nostres sanitaris, el personal de l’Hospital, però també de l’atenció primària, és complir totes les mesures de seguretat, sobretot en aquests brots familiars, que es produeixen per la inconsciència de la gent en celebrar trobades familiars que no es poden celebrar”.

FER UN COMENTARI

*