Inici Societat L’Hospital d’Igualada, referent en formació de cirurgia endoscòpica ginecològica

L’Hospital d’Igualada, referent en formació de cirurgia endoscòpica ginecològica

COMPARTIR

L’Hospital d’Igualada ha estat enguany de nou seu del Curs Bàsic de Cirurgia Endoscòpica Ginecològica per a residents de 1r i 2n any.

Els dies 15, 16 i 17 de Març va tenir lloc la 3ª edició d’aquest curs bàsic per a residents obert a tots els professionals en formació de Catalunya i de la resta de l’Estat.

El curs, amb una assistència de gairebé una setantena de professionals, combinava sessions teòriques impartides per especialistes en Ginecologia dels principals centres hospitalaris del territori català, així com retransmissió en directe de les cirurgies realitzades en l’Hospital d’Igualada, i pràctica de les habilitats quirúrgiques en simuladors tutoritzats per especialistes en cirurgia ginecològica endoscòpica.

Les sessions formatives van permetre als alumnes a iniciar-se en la tècnica d’endoscòpia. Especialment valorades per l´alumnat van ser les sessions pràctiques amb “pelvitrainer” que permeten l’adquisició i millora de les habilitats oculomanuals necessàries en les tècniques laparoscòpiques, amb la realització d´un examen en la darrera jornada del curs que permet valorar objectivament les habilitats pròpies en relació a una extensa base de dades europea.

La iniciativa d´organitzar cursos específics de Cirurgia Endoscòpica per a residents va sorgir fa 5 anys de la Sociedad Española de Ginecologia y Obstetrícia (SEGO) i correspon a un projecte global en tot l´estat espanyol, celebrant-se edicions anuals alternes de Cursos Bàsics i Avançats per regions geogràfiques amb l´objectiu de garantir un model formatiu comú per tots els residents del país.

El projecte és liderat pel director de Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital d’Igualada, el Dr. Pere Brescó, que és el president actual de la “Sección de Endoscopia” de la SEGO i a més director del la “Escuela Internacional de Endoscopia Ginecológica” amb seu a l’Hospital d’Igualada.

Un any més, el servei de Ginecologia de l’Hospital d’Igualada, torna a ser referent en l’àmbit de la formació dels futurs especialistes en Ginecologia i Obstetrícia i aconsegueix amb nota el grau de satisfacció dels participants al finalitzar el curs.

FER UN COMENTARI

*