Inici Festes Les cavalcades dels Reis, municipi a municipi

Les cavalcades dels Reis, municipi a municipi

COMPARTIR

[Img #3441]

IGUALADA

Al Passeig Verdaguer, a les 17:15, actuació de les bandes Banda de Música d’Igualada i la Unió Filharmònica d’Amposta i rebuda de les autoritats locals a Ses Majestats els Reis d’Orient.

Acte seguit, inici de la cavalcada amb el següent recorregut: passeig Verdaguer (cantonada Joaquima de Vedruna), av. Montserrat, av. de Caresmar, c/ de la Soledat, plaça del Rei, c/ de Sant Jordi, rambla del General Vives, rambla de Sant Isidre, rbla. Nova, c/ de Sant Ferran i plaça Castells.


[Img #3442]VILANOVA DEL CAMÍ

A les cinc està previst que visitin la gent gran de la Residència AMMA Vilanova del Camí i a les 18:30 començarà la cavalcada popular.

Ses Majestats seran rebuts aquest any per un grup de nens i nenes de l’Escola Joan Maragall que interpretaran l’Himne del Patge Makalí.

La cavalcada sortirà des del carrer Sant Lluís , al barri de La Pau i continuarà pel carrer Lleida, Verge de Montserrat, Sta. Llúcia fins a la plaça del Mercat on tindrà lloc la recepció oficial. En cas de pluja la recepció es farà a Can Papasseit. La Cavalcada seguirà pel carrer Major, Pl. Major, Pl. dels Miquelets, i carrer de la Font. El seguici continuarà pel carrer Migdia, de les Quadres, Josep Tarradellas i acabarà al Pg. de la Indústria.

Coincidint amb l’arribada dels Reis d’Orient a Vilanova del Camí, la parròquia de Sant Hilari ha organitzat un pessebre vivent a l’interior de l’església. Els preparatius han anat a cura dels nens i nenes de catequesi, juntament amb l’equip de catequistes, el rector i un equip de pares i mares.

L’acte s’iniciarà al voltant de les 19h amb l’entrada dels Reis d’Orient a l’Església de Sant Hilari. Un cop n’hagin sortit Ses Majestats, s’obriran les portes per a tothom que vulgui veure les diferents escenes muntades a les capelles i protagonitzades pels nens i nenes de la catequesi.
A mode d’entrada es demana als assistents que portin un aliment (llet, llegums, arròs, pasta, conserves…), que serà lliurat a Càritas Vilanova.

[Img #3440]SANTA MARGARIDA DE MONTBUI

A partir de les 19:00 els Reis arribaran al Nucli Urbà en globus, com ja és costum. En concret, ho faran a la plaça La Vinícola, amb un espectacular desplegament. Allà tindrà lloc la rebuda institucional i la tradicional cavalcada pels carrers del Nucli Urbà.

Al Nucli Antic l’arribada de Ses Majestats tindrà tota la solemnitat, realitzant-se el tradicional recorregut fins a l’Església de Santa Margarida. Un cop realitzada la cavalcada els patges reials repartiran joguines –i carbó- entre la mainada.

INTERRUPCIÓ DEL SERVEI DE BUS URBÀ A LA CONCA D’ÒDENA

D’altra banda, la companyia de transports Masats ha anunciat que dissabte, 5 de gener, el servei d’autobús entre Igualada, Vilanova i Montbui quedarà suspès entre tres quarts de sis de la tarda i les nou del vespre, per facilitar el recorregut de la cavalcada als diferents municipis. El servei es reprendrà amb normalitat a partir d’un quart de deu del vespre.

PIERA

Els Reis d’Orient arriben a les 18:30 per la carretera dels Hostalets i recorren els carrers de la Vila. Missatge dels Tres Reis d’Orient, des del balcó de l’Ajuntament i adoració al Nen Jesús
a la plaça del Tricentenari.

Cavalcades als barris:

Can Canals: 19.30 h, parc de l’Associació de Veïns
Ca n’Aguilera: 19 h, a l’església de Santa Maria
El Bedorc: 21 h, a la plaça dels Arbres

ÒDENA

A les 18.30 h, per la carretera de Can Macià. Seguiran el recorregut del passeig Sant Miquel i arribaran a la plaça Major, on tindrà lloc la recepció oficial. Després, repartiment de paquets pels carrers d’Òdena.

Ses Majestats arribaran al Pla de la Masia a les 19.00 h, amb el recorregut habitual per la zona de Can Manyoses i el Pla de la Masia. A les 20.30 h passaran pels carrers del Barri Sant Pere.

CAPELLADES

La cavalcada s’inicia a les 19:00 i transcorrerà pels carrers Àngel Guimerà, Major, Verdaguer, Fossar, Call, Dr. Fleming i Passeig.

MASQUEFA

Els Reis arribaran a les 17:00 passejant pels carrers (av. Catalunya, av. La Línia, c/ Santa Clara, c/Pujades, c/ Crehueta, c/ Sant Pere, c/ Montserrat, c/ Pujades..) fins l’escola Font del Roure. Melcior, Gaspar i Baltasar aniran acompanyats pel Grup de cornetes i tambors i majorettes de Can Parellada. A partir de les 17:30 la cavalcada continua des de l’escola Font del Roure, fins l’Ajuntament, on es farà la rebuda i se’ls donarà la clau del poble. A continuació es farà la cavalcada i el recorregut serà el següent: c/ Major – c/Sant Pere – Adoració dels Reis d’Orient a la parròquia – c/ Rogelio Rojo – Av. Catalunya – Davant el CTC els nens i nenes podran lliurar la carta als Reis, a continuació c/ Santa Clara – c/Serralet – c/ Font de la Malesa – c/ Doctor Rotllant – Av. La Línia – c/ Sant Antoni.

[Img #3443]CALAF

La festa començarà ja al matí, quan la plaça dels Arbres acollirà el campament dels primers patges reials que hauran arribat al municipi. En aquest context també tindrà lloc el lliurament de premis del II Concurs d’Il•luminació Nadalenca, que enguany ha tingut 21 participants, entre particulars, entitats, comerços i comunitats de veïns.

A la tarda, Ses Majestats i el seu seguici arribaran a les 18:00 a la plaça Gran; primer faran l’adoració a l’església de Sant Jaume, i acte seguit començarà la cavalcada pels carrers del municipi. La ruta acabarà a la plaça Barcelona’92, amb els tradicionals discursos del rei Melcior i l’alcaldessa del municipi.

[Img #3444]LA POBLA DE CLARAMUNT

Els Reis d’Orient arriben a les 18:30 a l’Estació de Tren. Els patges ho faran en un vagó de tren i Melcior, Gaspar i Baltasar, en unes carrosses. Aquesta activitat l’organitzen la regidoria de Cultura de l’Ajuntament i la Comissió de Reis.

En arribar a l’estació, Ses Majestats i els patges seran rebuts amb un pregó de benvinguda, a càrrec del pregoner reial, i els infants portaran fanalets. Tot seguit, començarà la cavalcada, que recorrerà l’avinguda de Gumersind Bisbal, els carrers de García Lorca, Soldevila, Pare Anton Soteras, l’avinguda de Catalunya i la plaça de l’Ajuntament.

L’alcalde, Santi Broch, rebrà Melcior, Gaspar i Baltasar al balcó de la Casa Consistorial i després dels parlaments hi haurà coca i moscatell per a tothom. Un cop finalitzada la benvinguda, Ses Majestats i els patges passaran per les llars poblatanes a repartir els regals. La cavalcada d’enguany compta amb la col•laboració de l’empresa Stikets.


LA TORRE DE CLARAMUNT

La cavalcada de Reis es farà a les 18:00 a les Pinedes de l’Armengol, a les 19:00 a Vilanova d’Espoia i a les 20:00 a La Torre de Claramunt.

HOSTALETS DE PIEROLA

18:00 Cavalcada de Reis, inici a l’avinguda dels Hostalets de Pierola.

LA LLACUNA

Arribada al voltant de les 20:00 per la carretera d’Igualada.

CARME

Els Reis arribaran a les 19:00 i recorreran els principals carrers del municipi per repartir després els regals entre els nens i nenes del poble.


VALLBONA D’ANOIA

El recorregut a partir de les 18:30 serà el següent: Ajuntament, Carrer Major, Parc de la Bals, Carrer Pius XII, Carrer Nou, Adoració del nen Jesús a la plaça de l’Església i seguiran fins arribar a l’Ajuntament.

A l’Ajuntament els Reis faran el discurs reial, després escoltaran les pregàries dels nens.
Més tard Patges i Reis repartiran els regals i el carbó a tots els nens de la població.

VECIANA

A partir de les 5 de la tarda els Reis Mags d’Orient recorreran els nuclis i masies de Veciana per repartir regals i carbó.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*