Inici Societat Les AMPA de l’Anoia presenten al·legacions al concurs del servei de menjador...

Les AMPA de l’Anoia presenten al·legacions al concurs del servei de menjador escolar

COMPARTIR

[Img #16046]La Federació d’associacions de mares i pares de Catalunya (FAPAC), en representació d’una vintena d’AMPA de la comarca, va presentar dilluns de la setmana passada una sèrie d’al·legacions al plec de clàusules del concurs d’adjudicació del servei de menjadors escolars del Consell Comarcal de l’Anoia. Les al·legacions s’han presentat a l’ens comarcal i se n’ha fet arribar còpia a la Generalitat de Catalunya.

 

Fa algunes setmanes, l’aprovació inicial del plec va treure a la llum nombroses queixes des de les diferents escoles de la comarca pel servei prestat per la concessionària actual, Serunión.

 

Per una banda, els pares i mares lamenten que el plec de clàusules s’ha aprovat “sense comptar amb les aportacions de persones que tindran una implicació directa en el seu funcionament”. Entre aquests, asseguren que ni les direccions dels centres, ni els pares i mares ni les AMPAS o portaveus de les Comissions de Menjador dels diferents centres.

 

En relació a la qualitat dels productes, la FAPAC reclama que el 15% dels aliments ha de procedir de l’agricultura ecològica. El pa, brioixeria, verdures, fruites, carn i peix reclama que siguin frescos i que “no hagin estat sotmesos a un tractament tèrmic especial (congelats, esterilització, enllaunat…)” citant el Codi Alimentari Espanyol. Pel que fa l’origen, les al·legacions plantegen que els productes utilitzats als menús siguin adquirits amb un màxim d’un intermediari a la cadena de distribució i en un radi de 125 quilòmetres.

 

En relació a la forma de preparar els aliments, des de la FAPAC entenen que el sistema ha de ser el de línia calenta i no refrigerada, amb preparació diària dels àpats. Només es contempla acceptar la línia freda quan no hi hagi cuina al centre, hi hagi pocs alumnes usuaris i/o hi hagi més de 15 minuts de distància entre la cuina i el centre.

 

Les al·legacions contemplen també aprofitar el potencial educatiu dels aliments característics de les diferents estacions de l’any i oferir un programa lúdico-educatiu durant l’espai de menjador.

 

Amb l’objectiu d’evitar l’allau de queixes al final de la concessió de Serunión, les al·legacions preveuen fer un seguiment més exhaustiu del servei, amb enquestes trimestrals de satisfacció i mecanismes perquè pares i centres puguin comprovar in situ i en qualsevol moment la qualitat del servei.

 

[Img #16047]Per últim, el document presentat per les AMPAS anoienques obre la porta a modificar les clàusules de forma que el servei es pugui repartir entre dues o més empreses de la comarca que poguessin servir els diferents centres. L’objectiu és millorar el servei i evitar que el concurs quedi monopolitzat per les grans empreses de restauració col·lectiva.

 

En aquestes al·legacions col·lectives s’han “mullat”, sobretot, les AMPA de la vintena de centres on s’ofereix el servei objecte del concurs. Les direccions de les escoles s’han sumat en menor mesura i molt menys els ajuntaments. Les al·legacions són signades pels consistoris de Calaf, Castellolí, la Llacuna i Sant Martí de Tous.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*