Inici Societat L’associació Flama del Canigó d’Igualada participa en la iniciativa Cims per la...

L’associació Flama del Canigó d’Igualada participa en la iniciativa Cims per la llibertat

COMPARTIR

L’Associació Flama del Canigó d’Igualada conjuntament amb el Centre Excursionista Anoia foren els encarregats de coordinar l’ascensió al Canigó dins la campanya Cims per la Llibertat del passat dissabte 13 d’octubre, una ascensió simultània a 18 cims dels Països Catalans per conscienciar de la situació de «presos i exiliats polítics» que està vivint el nostre país.

Cadascun dels divuit represaliats va escollir una muntanya que el representés o que li agradés, o que li portés bons records o, senzillament, que pogués veure des de casa quan estava en llibertat. En aquest sentit Jordi Cuixart (president d’Òmnium Cultural) va escollir el Canigó.

L’ascens del Canigó (2785m) es féu en tres grups que sortiren entre les 9.00 i les 10.00 des del refugi de Cortalets, prèviament cada inscrit s’havia d’acreditar, recollir un braçalet i la pertinent samarreta. Un cop al cim, es va llegir un manifest i hi hagueren breus parlaments per part dels organitzadors, de la junta d’Òmnium Cultural i dels familiars del Jordi Cuixart, per cloure la cerimònia es cantà els Segadors.

En total quasi 18.000 persones van participar en aquesta iniciativa d’ascensió simultània a divuit cims del nostre país dels quals unes 400 persones van ascendir a la muntanya més emblemàtica del nord de Catalunya: el Canigó.

FER UN COMENTARI

*