Inici Societat L’Ajuntament de Calaf havia demanat la retirada dels residus que van cremar...

L’Ajuntament de Calaf havia demanat la retirada dels residus que van cremar a l’antiga Discapa

COMPARTIR

Un incendi va afectar, la matinada de dimecres, bidons i residus diversos a l’exterior de l’antiga nau de l’empresa Discapa, al Polígon Les Garrigues, al terme municipal de Sant Pere Sallavinera.

L’Ajuntament de Calaf, municipi molt proper a la zona, ha demanat al de Sant Pere que realitzi les tasques de neteja dels vessaments dels líquids dels bidons que s’han produït a la calçada.

A més, també s’ha contactat amb el Centre d’Atenció Primària de Calaf per tal d’informar-los dels tipus de plàstics que s’han cremat i quins possibles gasos han després. Això permetrà, si és el cas, poder oferir el tractament respiratori adequat a persones que puguin tenir molèsties a arrel del fum.

D’altra banda, es desconeix l’autoria de l’incendi però l’Ajuntament de Calaf es personarà i formalitzarà una denúncia.

L’Ajuntament de Calaf va demanar al febrer retirar els residus

Des que l’antiga empresa Discapa va deixar la nau del polígon Les Garrigues, ubicat a la carretera de Manresa a Calaf, diferents residus i deixalles han anat apareixent i acumulant-se a l’espai exterior.

L’Ajuntament de Calaf ha explicat a través d’un comunicat que va contactar durant el mes de febrer amb els Agents Rurals ja que tot i que la nau no està dins el seu terme municipal – és de Sant Pere Sallavinera – al trobar-se molt proper a la vila, aquest abocador no controlat tenia el perill d’acabar generant un problema mediambiental i/o de salut.

Els Agents Rurals van contactar amb totes les parts implicades: antics llogaters, propietaris, empresa intermediària que va realitzar el trasllat de Discapa i actuals llogaters però cap d’ells se’n volia responsabilitza i a més, asseguraven que no disposaven de pressupost per a fer-ho efectiu.

Per això, van redactar un informe que van fer arribar a l’Agència Catalana de Residus per tal d’obrir diligències als responsables si es considera oportú. A més, com que es desconeixia si algun dels residus podia ser tòxic, també es van agafar mostres per investigar-ho.

En aquests moments, segons ha informat l’Ajuntament de Sant Pere, s’estava esperant els resultats de l’Agència Catalana de Residus per poder actuar davant d’aquesta situació.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*