Inici Societat L’Ajuntament de Calaf compra a l’Estat l’antiga caserna de la Guàrdia Civil

L’Ajuntament de Calaf compra a l’Estat l’antiga caserna de la Guàrdia Civil

COMPARTIR

L’Ajuntament de Calaf ha arribat finalment a un acord amb el Ministeri de l’Interior per adquirir l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, desocupada des del desplegament dels Mossos d’esquadra.

L’antiga caserna, inaugurada el 1973, ocupa un terreny de 1.680 metres quadrats al nord del municipi. L’edifici, actualment molt degradat, té una superfície construïda de 964 metres quadrats. Amb baixos i dues plantes, l’immoble consta de 12 habitatges, d’uns 65 m2 cadascun. De fet, el sòl estava qualificat com a residencial i es va modificar la passada dècada a un ús d’equipaments.

El govern calafí ha culminat les converses iniciades el 2005 i finalment adquirirà l’antiga caserna per 56.823,46 euros. Aquesta quantitat s’ha fixat a partir de l’estudi encarregat per l’Ajuntament i fet per l’empresa Arkus. Arquitectura i Enginyeria, que el valora en 79.785,22 euros, dels quals s’han descomptat els 22.961,76 euros equivalents a les 88.000 pessetes de donació que a principis dels anys 70 van fer els ajuntaments de la zona per a la construcció de la caserna.

Això suposa una desena part dels 532.000 euros en els que es va taxar l’any 2005 i molt menys dels 171.212 euros en els que fa quatre anys valorava l’immoble la Gestora de Infraestructuras y Equipamientos de la Seguridad del Estado (GIESE).

El darrer ple municipal va aprovar una modificació del pressupost per fer front a la compra. Ara, l’Ajuntament de Calaf haurà de definir que fa amb l’immoble -si adequar-lo o ensorrar-lo- i quin ús li dona.

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*