Inici Teatre La veu de Cambó i Companys, a escena al Teatre de l’Aurora

La veu de Cambó i Companys, a escena al Teatre de l’Aurora

COMPARTIR

Aquest cap de setmana i tot just a un mes de les eleccions municipals, Francesc Cambó i Lluís Companys tornen entre nosaltres. I ho fan al Teatre de l’Aurora a través de la veu i el gest de l’actor Carles Martínez, que es posa en la pell d’aquests dos insignes polítics catalans a Cambó/Companys, una producció de Teatre de Ponent.

 

 

[Img #21817]El Teatre de l’Aurora es convertirà en un hemicicle parlamentari on els espectadors assistiran a dos històrics discursos pronunciats per Francesc Cambó i el President Companys arran dels Fets d’Octubre de 1934, que tracten sobre el catalanisme, la sobirania de Catalunya i les seves relacions amb Espanya, un que avui, vuitanta anys després, són d’una gran vigència i que capitalitzen la nostra política contemporània.

 

 

Espectacle de dues peces

L’espectacle està constituït per dues peces. D’una banda, l’actor Carles Martinez es caracteritza com a Francesc Cambó per rememorar el discurs que pronuncià al Parlament de la República Espanyola el 13 de desembre de 1934, després dels fets del 6 d’octubre, en què justifica la conducta de la Lliga Catalana en els dies de la sublevació defensant l’Estatut en uns moments en què la seva vigència era pràcticament nul·la. El líder de La Lliga intenta fer entendre que la proclamació de l’Estat català desactivada dos mesos abans no serà flor d’un dia si Espanya no proposa una solució per Catalunya. “No os hagáis ilusiones. Pasará este Parlamento, desaparecerán todos los partidos que están aquí representados, caerán regímenes, y el hecho vivo de Catalunya subsistirá” pronuncià Francesc Cambó fa vuitanta anys.

 

 

A la segona part, Martinez posa en els seus llavis les paraules pronunciades pel President Companys al Parlament de Catalunya el 5 de maig de 1936 en el qual mostra els mòbils i la justificació dels fets del 6 d’octubre i defensa el sentit originari de la República i les llibertats de Catalunya. “Que l’autonomia avui ha quedat no ja morta en l’estructura sinó morta en la seva base”, pronuncià Companys.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*