Inici Societat La comunitat educativa de l’Anoia s’afegeix a la vaga contra la LOMCE,...

La comunitat educativa de l’Anoia s’afegeix a la vaga contra la LOMCE, la LEC i les retallades

COMPARTIR

[Img #10503]Menys de mig any després de la darrera vaga general del sector, la comunitat educativa anoienca es sumarà a la Vaga General d’Ensenyament del proper dijous 24 d’octubre que, sota el lema “Ni LOMCE, ni LEC, ni retallades”, està convocada pels sindicats USTEC-STE’s (IAC), CCOO i CGT.
 
En el marc de la vaga, la Plataforma per una Escola Pública i de Qualitat de l’Anoia ha convocat una concentració de tots els sectors de la comunitat educativa de la comarca. Serà abans de la jornada de vaga, el dimecres 23 d’Octubre a les 19:00 a la Plaça de Cal Font d’Igualada.

El dia de la vaga, dijous, s’ha convocat una assemblea del professorat al Centre de Recursos Pedagògics per recollir propostes de mobilitzacions per fer arribar a l’assemblea groga del dia 24 i l’assemblea general de docents del dia 29 d’octubre. En aquesta mateixa assemblea, que començarà a les 9 del matí, es farà un llistat per informar a les famílies dels problemes que afecten i poden afectar als centres degut a les retallades, la LEC i la LOMCE.

El mateix dijous, a partir de les 11:00 del matí es farà una manifestació estudiantil. Amb sortida des de l’IES Joan Mercader d’Igualada, aquesta marxa està convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.

«Ni LOMCE, ni LEC, ni retallades»

[Img #10504]Els docents denuncien que la polèmica LOMCE, impulsada pel ministre d’Educació José Ignacio Wert amb la majoria absoluta del PP, és una Llei que, “a més de torpedinar el sistema d’immersió lingüística, amb l’excusa que millorarà l’educació, reforma tant els estudis i la seva avaluació com l’organització del centre minvant la participació i representació dels claustres i consells escolars i dipositant-les en la construcció d’una figura de direcció molt més jeràrquica, autoritària i gerencial”.

A Catalunya, les retallades del Govern són l’objectiu de les queixes de la comunitat educativa, que lamenten que s’està “escanyant els serveis públics amb uns pressupostos i polítiques de retallades sense aturador”. A més, l’eliminació l’any vinent d’una paga extra a tots els empleats públics “fa pagar als serveis públics i els seus treballadors/es els costos d’una crisi i d’un deute públic que en cap cas han provocat”.

En l’àmbit educatiu la Consellera d’educació Irene Rigau, “a més d’aprofundir en la pèrdua de mestres, professorat i altre personal a les escoles i de no cobrir les substitucions fins dues setmanes després que es produeixin, aplica al personal substitut una reducció d’un 15% de jornada i sou”. En la mateixa línia que la LOMCE, els convocants de la vaga alerten que la Consellera Rigau “ja està desenvolupant molts aspectes de la LEC introduint una sèrie de decrets (de provisió i plantilles, autonomia, direcció, d’avaluació,…) que allunyen al claustre i la resta de la comunitat educativa de la participació i presa de decisions dels centres educatius i obliga a les direccions de centres públics a assumir unes responsabilitats que pertanyen a l’administració educativa”. Tot plegat “obre la porta a la discrecionalitat, provoca una gran desorganització en els centres educatius i crea les condicions per deteriorar una educació de qualitat a l’escola pública”.

Amb aquesta situació, els docents reclamen la retirada de la LOMCE, l’aturada de l’aplicació de la LEC i la retirada del decret de provisió i plantilles. Amb la vista posada als propers pressupostos de la Generalitat, reclamen un no rotund a les retallades educatives i salarials, la recuperació de les condicions laborals i la defensa dels llocs de treball. En aquest mateix sentit, volen recuperar les substitucions des del primer dia al 100% i les contractacions exclusives de mitja jornada i sencera amb el salari corresponent. Finalment, també fan servir aquesta convocatòria de vaga per defensar la immersió lingüística i la llengua catalana.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*