Inici Festes La Coll@nada presenta el programa del seu 10è aniversari

La Coll@nada presenta el programa del seu 10è aniversari

COMPARTIR

[Img #9018]L’associació juvenil La Coll@nada enguany fa 10 anys. Ja fa unes setmanes, va presentar una exposició i un documental per a commemorar aquesta efemèride, a més de la gravació d’un lipdub amb diferents colles i entitats d’Igualada. Ara, l’entitat ha fet públic el programa d’activitats que té previst per a l’edició de la Coll@nada d’enguany.

El programa inclou activitats des de dilluns 19 d’agost fins a dilluns 26 d’agost i, com cada any, amb actes durant tots els dies i per tots els gustos. Cal remarcar que, tot i que el pressupost de l’Ajuntament pels actes de La Coll@nada és gairebé la meitat del que era fa dos anys, aquesta edició tindrà més activitats, concerts i propostes que mai, havent-se incorporat noves colles i gent jove.

Una dels novetats importants, doncs, és la incorporació de tres noves colles de joves a l’entitat, quan ajudaran a tirar endavant algunes de les activitats que es venien fent habitualment. Tot i això, cal lamentar que finalment la Baixada d’andròmines proposada per una nova colla no es podrà fer enguany, degut a la negativa de l’ajuntament d’atorgar-ne el permís, malgrat ésser una de les activitats que es troba habitualment en moltes festes majors d’arreu del país.

En quan a les activitats, les novetats d’enguany seran el xupinasso i un pregó el dilluns 19. La resta de dies, la Coll@nada manté l’estructura d’actes d’altres anys (amb activitats consolidades com ParAnoia Visions, la Pilota Collonera, l’Operació Cigró, Fes-ta el dinar, el Cercanit, els Jocs bèsties…) junt amb les que s’han incorporat amb èxit en les darreres edicions (el Camionet, Estira Fort!, Feedback, Pujada de cadires,…).

Concerts per complementar la Coll@nada

A part de les activitats habituals de la Coll@nada, l’entitat també vol oferir a la ciutat un concert en motiu d’aquest 10è aniversari. Serà el dissabte a la nit (després del Cercanit) a l’espai barraques, i comptarà amb la participació dels grups Ítaca Band i Bongo Botrako, aquest darrer un dels grup consolidats i habitual en moltes festes majors d’arreu.

Però no només hi haurà aquesta cita musical. Enguany, el programa d’activitats va complementat amb diversos concerts. Així, el grup Pirat’s Sound Sistema participarà de El Camionet de la festa el dimecres a la tarda. També els anoiencs Terratombats participaran de l’aniversari, amb un concert posterior a l’Operació Cigró el dijous de Festa Major, a la mateixa plaça Pius XII. I, com l’any passat, el polifacètic Miquel del Roig actuarà en el marc de la Plaça més Roja el diumenge. Finalment, la música de gralles de Els Quatrevents servirà per tancar el darrer dia de la festa.

Bona participació a la campanya de micromecenatge

Recentment, la Coll@nada ha tirat endavant una campanya de micromecenatge per tal de recollir recursos per a fer front a les diferents activitats del desè aniversari. Prop d’un centenar de mecenes van participar de la campanya.

A més, s’ha buscat també el suport de comerços i entitats de la ciutat per a poder realitzar un programa de mà amb totes les activitats programades, que properament arribarà a totes les cases d’Igualada.

Programa de La Coll@nada

[Img #9017]DILLUNS, 19 D’AGOST

19:00 MASTER-CLASS DE BATUCADA
Vine a practicar amb el teu instrument! (plaça de Cal Font)
20:00 TABALADA
Amb diferents grups de percussió de la ciutat (plaça de Cal Font)
21:00 XUPINASSO, PREGÓ I TAST DE LA POMADA D’ENGUANY
A l’arribada de la tabalada, xupinasso i pregó d’inauguració de festa i el tast de pomada tradicional amb la col•laboració dels veïns de la Font Vella (plaça Pius XII)
22:00 ASSAJOS A LA FRESCA
Gaudeix i participa dels assajos al carrer de diferents grups de cultura popular (plaça Pius XII i rodalies)

DIMARTS, 20 D´AGOST

18:30 EL CAMIONET DE LA FESTA
El Camionet recorrerà els carrers del centre de la ciutat al ritme de música. (inici plaça del Rei)
19.00 TORNEIG DE FUTBOLÍ “LA PILOTA COLLONERA”
Campionat de futbol sala 3×3 amb prismàtics col•locats a la inversa que provoquen la pèrdua de la noció de les distàncies, realment còmic! (plaça de Cal Font)
22.00 PARANOIA VISIONS
Projecció audiovisual de programes i sèries que han commogut la humanitat. (plaça Pius XII)
22.30 10 ANYS CONSTRUÏNT LA FESTA
Passi del vídeo-documental dels 10 anys de La Coll@nada. (Plaça Pius XII)

DIMECRES, 21 D´AGOST

20:30 EL CAMIONET DE LA FESTA
El Camionet recorrerà els carrers del centre de la ciutat al ritme de la música dels PIRAT’S SOUND SISTEMA. (inici plaça del Rei, arribada a la plaça Pius XII)
22.00 TRIA DE L’HEREU I LA PUBILLA DE LA FESTA
Concurs on s’hauran de superar una sèrie de proves de coneixements i habilitats per demostrar que es pot ser un bon hereu i pubilla de la Coll@nada 2013. (plaça Pius XII)
Les inscripcions començaran a les 21.40h, també es podran fer prèviament a www.lacollanada.cat.

DIJOUS, 22 D´AGOST

18.00 FAMÍLIA, A LA TAULA!
Jocs de taula educatius i familiars pels petits i no tant petits de la casa. (carrer Custiol)
22.00 OPERACIÓ CIGRÓ
Sopar popular amb amanida de cigrons i actuacions espontànies de tothom qui ho desitgi. Omple la panxa, bufa amb nosaltres el pastís d’aniversari, oblida la vergonya i surt a l’escenari. (plaça Pius XII)
00.30 CONCERT
Amb el grup de rumba catalana TERRATOMBATS. (plaça Pius XII)

DIVENDRES, 23 D´AGOST

13.00 VERMUT DE LA TRONADA
Després de la tronada, vine a fer el vermut amb els Voladors (Casal la Teixidora).
22.00 INAUGURACIÓ DE LES BARRAQUES i TASTA EL REC
Vine a sopar amb les tapes i els tastets gastronòmics a preus molt populars! (zona Barraques davant el Museu)
00:30 NIT DE CONCERTS
Amb BATAK i OPRIMITS. (zona Barraques davant el Museu)

DISSABTE, 24 D´AGOST

12.00 SÓN-ART INFANTIL
Dinamització infantil per fer agafar gana als més menuts. (rambla de Sant Isidre).
12.30 VERMUT POPULAR, FES-TA EL DINAR i CONCURS DE PASTISSOS
Anima la teva colla a fer-se el dinar de Festa Major al bell mig de la Rambla i aquest any, també, concurs de pastissos (consultar bases a www.lacollanada.cat). Recordeu portar la vostra cadira! (rambla de Sant Isidre)
15.30 SOBRETAULA i MIGDIADA POPULAR
Vine amb el coixí, el pijama i tot el que creguis imprescindible per fer una migdiada col•lectiva al carrer i si no tens son participa d’una nova proposta per fer més entretingut el sobretaula. (rambla de Sant Isidre)
21.30 SOPAR DE CERCANIT
Agafa forces per al Cercanit amb un bon tros de botifarra. (plaça de Sant Miquel)
22.30 CERCANIT
Gaudeix de la nit al carrer amb l’espectacular Correbars d’Igualada, amanit amb la BANDARRA STREET ORQUESTRA i moltes sorpreses més. (plaça de Sant Miquel – Barraques)
01.15 CONCERT DELS 10 ANYS DE LA COLL@NADA
El Cercanit ens durà fins el concert de La Collanada per seguir la festa amb BONGO BOTRAKO i ÍTACA BAND. (a la zona de Barraques davant el Museu)
Audiovisual sobre el documental del desè aniversari de La Coll@nada i projeccions en directe durant els concerts, a càrrec de laBastida

DIUMENGE, 25 D´AGOST

19.00 LA MAJOR DE LES BESTIESES
Proves poca-soltes per passar-s’ho bé. Cursa fins al capdamunt del pi portant una síndria, arrossegament de sofàs, curses de nadons, concurs d’apilar caixes, etc. (carrer del Rec)
Inscripcions al blog: jocsbesties.blogspot.com
21.00 ESTIRA FORT!
Concurs d’entitats d’estirar la corda per fer l’escalfament preconcert. Inscripcions a la mateixa plaça o a través de www.lacollanada.cat. (plaça del Pilar)
23.00 LA PLAÇA MÉS ROJA
Concert de MIQUEL DEL ROIG. Amb servei d’entrepans. (plaça del Pilar)
01.00 CONCERTS AL REC
Amb diversos grups de la ciutat.
3.00 TRADICIONAL CONCURS DE TITIUS
Vine a demostrar la teva destresa tot comptant titius amb un porró. (a l’escenari situat entre les barraques de La Coll@nada)
05.00 XOCOPARTY
Xocolata calenta i bona música amb PD BIANO (Orxata Sound System). (a la zona de Barraques davant el Museu)

DILLUNS, 26 D´AGOST

Després del ‘Tonet se’n va a la feina’,
TRADICIONAL PENJADA DE CADIRES AL CLEIN
Fi de festa amb
Quina Canya! BALL DE GRALLES amb ELS QUATREVENTS
(rambla st. Isidre)

La Coll@nada: 10 anys fent Festa Major

A finals dels anys noranta, la Festa Major no era atractiva per molts joves igualadins. Per posar-hi solució un grup de joves va començar a treballar l’any 2003, a través del Consell de Joves de la ciutat. Va tenir la idea d’agrupar els joves per colles per tal que cada grup creés alguna activitat juvenil per la Festa Major. Naixia la Coll@nada.

Quan les negociacions ja estaven molt avançades i per sorpresa de tothom, l’Ajuntament va decidir prohibir la iniciativa. S’argumentava aquesta fomentava el consum d’alcohol entre els joves (per l’espai de barraques) i això va acabar provocant la retirada de les activitats, després de mesos de treball i de la implicació de prop de 150 joves.

Els joves, però, van fer sentir la seva veu durant aquell any, amb protestes al pregó o bé amb diverses activitats fora de programa. L’any següent, després d’intenses negociacions, es va poder gaudir de la primera edició de la festa. Durant els anys successius, la Coll@nada no només va aconseguir que les activitats organitzades sumessin més públic, sinó que va anar afegint noves colles i activitats al seu programa. A més, tot i les dificultats econòmiques i les reduccions dels darrers anys, es va aconseguir articular una programació pròpia de dilluns a dilluns de la Festa Major, amb opcions molt diverses i per a tots els públics. Avui en dia, la festa es troba d’allò més consolidada i es fa difícil pensar en una Festa Major sense la Coll@nada.

Més de deu colles de joves de la ciutat han format part de La Coll@nada durant aquests deu anys. Aquestes colles s’han encarregat de dinamitzar principalment alguna de les activitats de la Festa Major, i tot i que la seva implicació ha estat diversa, han fet possible la continuïtat de la festa en tot aquests temps. Moltes d’elles també han participat de l’espai barraques.

Les colles que l’han fet possible són Ghetto, Ca la Iaia, La Quadrilla, Lakul, Can Cri, La colla del bitrac, Assemblea de Joves – Arran, L’Hortet, Les Mosses, Mocadors negres, Les troneres, ParAnoia accions, Casal La Teixidora, La Bastida, Lles’Cats, Escamot 103 i  
Els Forçuts.

A partir de l’any 2007, l’entitat ha promogut també les festes de Sant Faust (com a Festa Major d’Hivern de la ciutat) i el Cap d’Any Descoll@nant, una alternativa per la nit de cap d’any.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*