Inici Destacats Junts per Igualada reivindica que ‘el suport a la educació publica es...

Junts per Igualada reivindica que ‘el suport a la educació publica es demostra amb fets, no amb demagògia’

COMPARTIR

El grup municipal de Junts per Igualada assegura que des del govern que presideix a la capital de l’Anoia «sempre s’ha donat suport al teixit del sistema educatiu de la ciutat, entenent que la diversitat de models de gestió és fruit de la pluralitat de la nostra societat, la que mereix tot el respecte».

El grup presidit per Marc Castells reivindica que «fer una bona gestió d’aquest sistema no és incompatible amb fer de l’escola de l’Ateneu una escola pública, però si que passa en primer lloc per treballar seriosament i conjuntament amb totes les parts implicades, i després anunciar-ho» i rebla que «aquest no ha estat el cas».

El govern municipal assegura que «la primera reunió entre la Generalitat i l’Ajuntament va ser tot just dijous, a petició de l’Ajuntament, i que el govern municipal des del primer moment ha estes la mà a la Conselleria per fer la compareixença junts un cop s’avalués la repercussió en termes de responsabilitat i despeses cap al consistori, i es tinguéssim els acords de gestió signats».

Junts per Igualada considera que des del grup municipal d’ERC «es banalitza amb l’abast del que suposa aquesta gestió, ja sigui per desconeixement o irresponsabilitat, menystenint la voluntat d’acord del govern de la ciutat i el impacte econòmic de les considerables despeses que hi ha darrera la gestió d’una escola, que recauran en les butxaques dels igualadins i les igualadines. És lamentable que hi hagi partits que anteposin els seus interessos per davant dels interessos de la ciutat, tot plegat per fer anuncis electoralistes trepitjant el rigor i la bona gestió del sistema educatiu. I és inadmissible que aquests interessos portin a politització de l’educació, que ens és una qüestió molt més seriosa».

L’equip de govern de Junts per Igualada recorda que ha promocionat nous estudis a la universitat pública, ha aconseguit un nou institut públic i està executant el pla de xoc a les escoles públiques: «El suport a la educació publica es demostra amb fets, no amb discursos demagògics».

El govern igualadí conclou que «defensem un model d’escola de qualitat, d’acord amb la LEC, i volem un sistema educatiu que sigui garantia de cohesió i ascensor social, intensificant l’equitat i l’excel·lència i que sigui la base de l’èxit educatiu de tothom. La nostra ha de ser una educació inclusiva i personalitzada, centrada en afavorir el progrés de cada alumne/alumna des de la pròpia singularitat, sigui intel·lectual, emocional o socioeconòmica, i en l’equilibri d’aquest sistema educatiu els ajuntaments hi tenen un paper clau».

1 COMENTARI

  1. Absolutament increible … «“sempre s’ha donat suport al teixit del sistema educatiu de la ciutat, entenent que la diversitat de models de gestió és fruit de la pluralitat de la nostra societat, la que mereix tot el respecte”

    El que no mereix cap respecte, es donar suport a una serie d’interessos privats, contraposats a lo públic, per interessos d’un sector molt concret.

FER UN COMENTARI

*