Inici Destacats Les Joventuts d’ERC retiren simbologia franquista de Montbui i Vilanova

Les Joventuts d’ERC retiren simbologia franquista de Montbui i Vilanova

COMPARTIR

Les Joventuts d’Esquerra Republicana a Igualada han iniciat la darrera campanya de retirada de simbologia franquista de la Conca d’Òdena. En el que defineixen com «un exercici de responsabilitat democràtica i memòria històrica» han retirat diverses plaques a Vilanova del Camí i també a Santa Margarida de Montbui, totes elles eren distincions de l’Instituto Nacional de Vivienda (INV) amb les característiques icones del jou i les fletxes.

També, després d’haver exigit ja fa 6 anys a l’Ajuntament d’Igualada que eliminés els darrers rastres del feixisme de la ciutat, recorden que encara hi ha plaques de fang en habitatges del barri de Montserrat amb simbologia franquista i la placa del carrer Nou que inclou la frase “elementos rojos” com a referència al bàndol republicà.

Les JERC d’Igualada insten i exigeixen al govern local que retiri «fins a l’últim rastre» de simbologia franquista de la ciutat i consideren «una vergonya a la memòria històrica del país» que encara hi hagi aquests elements a la ciutat.

12 COMENTARIS

 1. I aquesta canalla perdent el temps, amb la que està caient…

  A més perquè s’ha de retirar. Si és vivenda social edificada en aquell temps simplement el cartell reflecteix una realitat, res més.

 2. Y quienes son ellos, para retirar cosas sin el permiso de los que alli viven? Hasta el momento, nadie se ha quejado de la existencia de dichas placas.
  A su manera, esta gente, tambien estan haciendo de franquistas…decidiendo que cosas deben o no estar.
  Tal vez les vendria bien repasar un poco la historia, ambos bandos hicieron barbaridades.

  • La historia escrita por los vencedores. Error historico comparar a los dos bandos, cuando tod@s sabemos quien dio un golpe de estado a un gobierno escogido democraticamente en la 2a republica. Todo lo posterior es una guerra, una post-guerra mas cruel incluso que la guerra y una «transicion» donde las leyes las dictan los ganadores despues de 40 años de dictadura. Franco no lo echaron, se murio de viejo con todo muy bien atado. Por cierto estoy de acuerdo con retirar del espacio publico todo simbolo fascista, estos objetos, en los museos que es donde se explica la historia.

   • Hola Toni te recuerdo que hubo unos «comités revolucionarios» que no tenían nada de democráticos y que sustituyeron a los ayuntamientos republicanos. Que impusieron el terror para todos lo que no pensaban como ellos.

 3. Porque estos jóvenes no se preocupan en limpiar todas las pegatinas que aun quedan en semaforos y señales de tráfico del famoso 1 de Octubre. Ánimo.

  • Ahí le has dao !!!
   O los puñeteros lazitos amarillos de plastico, que estan por todos lados, contaminandolo todo.
   Lo que pasa es que solo vemos la paja en el ojo ajeno

 4. Aquests cadells saben ben poc de la història d’aquest malèfic i fatídic partit que és erc. Si haguessin llegit una mica veurien que els seus avantpassats es van convertir en la viva imatge del feixisme català EC-JERC amb el partit Estat Català del coronel Macià, i que desfilaven per la Gran Via de Bcn uniformats a l’estil de les SA de Hitler, a les quals admiraven. Però en el fons uns veritables covards com el seu cap el tal Dencàs que va fugir per les clavegueres el sis d’octubre del 34. Sort varem de tenir que la història els va derrotar perquè si no haguessin convertit aquest país una veritable dictadura.

  • Estic alucinant dels escrits que llegeixo, però el tal Jaume els supera tots.
   Ho barreja tot, diu que les joventuts d’ERC desfilaven com les de Hitler (estaven a les antípodes), deus voler dir els anarquistes…res que no en rasques una ni de casualitat.
   Per cert, et dius Jaime, els guanyadors mai t’haguessin permès dir-te Jaume sota pena de presó i multa…o sigui Jaime estudia història que vas molt peix.
   I per cert, el teu vot a Vox…no ho saps però ets un ultradretà, dir que «sort que la història els va derrotar», on tens la «camisa nueva?»

   • Amb ignorants com aquest tal David
    la millor resposta és la indiferència, pero a voltes fer una obra social esdevé gratificant. Ignoro l’edat que tens però et diré que millor que tornis a l’escola, i si t’han ensenyat a llegir, cosa que dubto, entra en una llibreria i demana aquest títol: «El catalanisme davant el feixisme 1919-2018 (Editorial Gregal).» Els autors són tres historiadors seriosos que la teva vista no arriba ni a la sola de les seves sabates. I sàpigues, ignorant, que el Monestir de Montserrat el volien cremar sota el mandat del sanguinari Companys i que els monjos van salvar la vida fugint per les muntanyes. I milers de catalans amb noms autòctons van ser assassinats a les cunetes precisament per catalanistes i catòlics, i tot això sota el mandat dels nefasta ERC. La veritat fa mal però la història es implacable i ningú la pot canviar.

FER UN COMENTARI

*