Inici Societat Igualada impulsa el reciclatge de joguines amb components electrònics

Igualada impulsa el reciclatge de joguines amb components electrònics

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada juntament amb el Consell d’Infants ha engegat una campanya de reciclatge de joguines amb components electrònics dirigida a nens i nenes d’educació infantil. L’objectiu de la iniciativa és afavorir la recollida selectiva d’aquests residus i evitar l’emissió de components tòxics i perillosos al medi.

L’Ajuntament ha contactat amb totes les escoles de la ciutat per tal d’informar-los de la campanya i oferir-los l’oportunitat de participar-hi. A les escoles adherides se’ls ha fet arribar uns contenidors, on els nens i nenes poden dipositar les seves joguines i petits aparells elèctrics i electrònics. També cartells informatius i fulletons on s’explica quins aparells es poden dipositar i quin altres s’han de portar a la deixalleria. Per exemple, un cotxe teledirigit o un conte amb música, són joguines que aniran al contenidor R-ciclajoguina, i en canvi, una bicicleta o un ordinador, s’ha de portar a la deixalleria.

El Consell d’Infants ha col·laborat amb el projecte, i entre altres tasques, ha produït un vídeo amb on es crida a la participació.

La campanya estarà activa fins al dia 28 de febrer, data límit perquè els nens i nenes facin neteja d’aquelles joguines que ja no funcionen, tot aprenent a reciclar-les adequadament.

Per la seva banda, el regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives, ha recordat que campanyes com aquesta són molt necessàries per a la conscienciació, des de ben petits, de l’emergència climàtica en la que ens trobem. Vives ha detallat que “el R-ciclajoguina compleix dues funcions; per una banda, reciclar i per altra banda, que els nostres nens i nenes prenguin consciència dels components contaminants que poden contenir les seves joguines i aparells electrònics”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*