Inici Destacats Igualada Som-hi celebra el Dia de l’Orgull LGTBI reivindicant una ciutat diversa

Igualada Som-hi celebra el Dia de l’Orgull LGTBI reivindicant una ciutat diversa

COMPARTIR

Igualada Som-hi ha celebrat el Dia de l’Orgull LGTBI amb una matinal al Parc de l’Estació Vella. La trobada ha servit per mostrar una ciutat diversa i reivindicar els drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals i totes les persones del col·lectiu. Un dels elements de l’acte ha estat una caixa a la qual s’hi apropava tothom qui passava i on es podia llegir «Obre la caixa i veuràs la primera persona a qui has de fer feliç». Dins hi havia un mirall amb el títol «La diversitat ens enriqueix. Estima com vulguis».

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha explicat que «durant la campanya electoral vam comprometre’ns a celebrar i visualitzar el Dia de l’Orgull LGTBI perquè volem una Igualada diversa i amb tots els colors. Si fóssim al govern impulsaríem un acte institucional però des de l’oposició també podem fer-ho i així ho hem fet a través d’aquesta matinal al Parc de l’Estació». El d’Igualada Som-hi ha estat l’únic acte del Dia de l’Orgull LGTBI que s’ha fet Igualada, el que per a la formació «mostra que encara queda molt camí per recórrer a la ciutat».

La formació integrada per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta ha reclamat sempre els drets de les persones LGTBI. Dins el seu model de ciutat, durant la campanya electoral Igualada Som-hi va proposar crear un Centre LGTBI per a ser un espai de suport i lluita, una regidora de Feminisme i LGTBI per promoure polítiques transversals a tot l’Ajuntament que treballin per la igualtat i la diversitat i crear el Consell Municipal LGTBI com a espai de participació per a pactar i impulsar accions pel col·lectiu.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Igualada està a años luz de otras ciudades como Manresa, o Terrassa, (o incluso de Santa Margarida de Montbuí) que tienen su propia semana del orgullo, y organizaciones municipales pro derechos LGTBI.
    Es un paso de un largo camino.

FER UN COMENTARI

*