Inici Societat Igualada auditarà el servei que presta FCC després de les irregularitats descobertes...

Igualada auditarà el servei que presta FCC després de les irregularitats descobertes en altres ciutats

COMPARTIR

Els últims casos de presumptes irregularitats en el servei de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) en ciutats com ara Barcelona o Badalona ha portat l’Ajuntament d’Igualada a reclamar una auditoria del servei de neteja i recollida d’escombraries a la ciutat.

En el cas de la capital de l’Anoia, el servei està en mans d’una societat mixta entre FCC i l’Ajuntament, que té un terç de la participació. El tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, diu que el govern municipal està “molt preocupat” després de fer-se públiques les presumptes irregularitats en altres ciutats. El mateix govern ja va qüestionar el servei a finals de l’any passat i va amenaçar l’empresa amb sancions i, fins i tot, amb la intervenció. Mesos després, el govern mantenia que la pressió havia millorat la qualitat del servei. Pont va explicar dimarts en el ple municipal que l’Ajuntament d’Igualada ja va demanar a la Diputació de Barcelona una auditoria sobre el servei de recollida d’escombraries, un treball que han reclamat que es posi en marxa després dels casos de presumpte frau.

Paral·lelament, el president del comitè de la societat mixta va ser acomiadat en un gest que el sindicat CGT considera una represàlia per una convocatòria de vaga. La justícia va obligar a readmetre el treballador, tot i que la societat mixta el manté cobrant el sou sense treballar.

1 COMENTARI

  1. Que comencin l’auditoria pel Pla de la Massa, que juntament amb la Roixela i Sant Jaume ses Oliveres, es tiran setmanes senceres sense venir a escombrar, a part que hi ha carrers que domes els netejan un cop al’any. També afegiria que els containers de la materia orgànica i els de l’esporga, durant els mesos de juliol i agost els buidan un cop per setmana.

FER UN COMENTARI

*