Inici Destacats Igualada aprova el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible

Igualada aprova el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible

COMPARTIR

El ple del mes de novembre de l’Ajuntament d’Igualada s’ha iniciat aquest dimarts 29 de novembre donant compte de la contractació urgent d’un peó paleta, un peó lampista, un cap de sala, un tècnic auxiliar de biblioteca i una tècnica de formació per l’ocupació.

La part resolutiva ha donat inici amb l’aprovació per unanimitat de l’aplicació de l’increment retributiu addicional del personal de l’ajuntament d’Igualada i OAMEAI pel 2022

Seguidament s’ha aprovat el punt de modificació de l’encàrrec de gestió del servei de grua municipal, a favor de la societat mercantil de capital públic SIMA. Ha comptat amb el vot favorable de tots els grups municipals i l’abstenció de Poble Actiu.

Tots els grups municipals han votat favorablement a l’aprovació de la segregació en tres porcions de terreny de la finca inscrita en l’assentament 1-504 de l’inventari municipal de béns.

Hi ha hagut també unanimitat de vot favorable de tots els grups en l’aprovació del conveni entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament d’Igualada en ordre a l’execució de les obres del projecte “itinerari de vianants a la carretera bv-1031” i en l’aprovació del projecte executiu referent a la rehabilitació integral de la Piscina Municipal de Les Comes.

El ple del mes de novembre ha servit, també, per aprovar definitivament el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d’Igualada amb un empat, desfet pel vot de qualitat de l’Alcalde entre els grups de Junts per Igualada i Ciutadans que han votat a favor i els grups d’ERC, Igualada Som-hi i Poble Actiu que s’hi han oposat.

Tots els grups municipals, excepte Poble Actiu que s’ha abstingut han aprovat les bases específiques dels ajuts socials de l’Ajuntament d’Igualada per al pagament de l’IBI per a l’any 2023.

El ple també ha aprovat per unanimitat una segona edició del programa de Masoveria Urbana i les bases específiques reguladores de les subvencions per a accedir a aquest programa l’any 2023

En el penúltim punt, el ple ha aprovat amb els vots favorables de Junts per Igualada i Ciutadans i les abstencions d’ERC, Igualada Som-hi i Poble Actiu una modificació de crèdit.

Finalment el ple ha aprovat la sol•licitud de bonificació de l’impost sobre construccions a favor del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, per les obres de millora en la façana de l’edifici de l’Institut Pere Vives Vich.

Regidores de tots els grups polítics municipals han llegit de forma conjunta la declaració institucional del 25 de novembre de 2022 dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones.

Igualada Som-hi rebutja el Pla de Mobilitat de Junts perquè “no fa res” davant la inseguretat que pateixen vianants, patinets i ciclistes

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) ha votat en contra del Pla de Mobilitat de Junts. Tot i haver votat “sí “ a la seva aprovació inicial al mes de març com a mostra de confiança per impulsar polítiques de mobilitat sostenible, un cop han passat 8 mesos ha canviat de vot davant per la inacció del govern en matèria de mobilitat segura i sostenible.

El portaveu a l’oposició de l’Ajuntament, Jordi Cuadras, ho ha justificat explicant que “vam fer un vot de confiança al mes de març recolzant l’aprovació inicial del Pla i demanant al govern de Marc Castells que comencés a desenvolupar les accions que aquest document contemplava. Vist que ha passat gairebé un any i el govern no ha fet res, no podem mantenir-hi la confiança i per això hi hem votat en contra. Estem davant un govern que no actua davant els problemes de seguretat viària que té la nostra ciutat per la convivència de patinets, vianants, ciclites i cotxes. No fer res té conseqüències i hi ha una inseguretat viària clarament manifesta a la nostra ciutat”.

Igualada Som-hi lamenta, també, la impunitat i el descontrol que regna a la ciutat en matèria de seguretat viària i posa com a exemple com s’incompleixen de manera sistemàtica les normes de no accedir a zones de vianants, no aparcar a les voreres o la velocitat amb la qual molts vehicles circulen en carrers de la ciutat amb el perill que comporta: “Donar via lliure als incívics no és la solució, cal un govern que sigui capaç de fer complir els normes de les que ens hem dotat per tenir una Igualada segura i sostenible”.

Pel que fa a un dels altres dels punts del Pla, Jordi Cuadras explica que “la lluita contra l’emergència climàtica és global i local i la mobilitat és un punt clau. Canviar els nostres hàbits de mobilitat no és una qüestió de voluntat, de gustos o de color polític, sinó que és una qüestió de necessitat. Per això no entenem que el govern de Marc Castells segueix encallat al segle XX quan estem immersos al segle XXI. Quan les ciutat de tot Europa estan apostant per la mobilitat verda, el govern de Junts per Igualada està fent que la ciutat quedi enrere. El Pla preveu diferents mesures que van en aquest sentit i que nosaltres vam introduir com zones pacificades, carrils bici i de patinets, però el govern no ha fet res. Per això no ho podem recolzar de cap manera”.

La formació que encapçalen PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta considera que “les polítiques d’una mobilitat sostenible i segura acabaran arribant a Igualada però no serà a través de l’actual govern que en 12 anys no ha actuat. Igualada ha perdut uns anys molt importants per haver fer avenços en aquesta matèria i, malauradament, no ha estat així.” Igualada Som-hi lamenta que en un tema tan important l’alcalde hagi recorregut al seu vot de qualitat per aprovar el Pla. La majoria del Ple hi va votar en contra però l’absència d’una regidora d’ERC va provocar un empat i és quan l’alcalde va recórrer al vot de qualitat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*