Inici Festes Història, monòlegs i l’aniversari de la Policia Local van arrodonir la Festa...

Història, monòlegs i l’aniversari de la Policia Local van arrodonir la Festa Major d’hivern de Montbui

COMPARTIR

[Img #3976]Celebrat el 25è aniversari de la Policia Local de Montbui

Divendres passat al migdia va tenir lloc al Centre Cívic i Cultural La Vinícola l’acte de lliurament de distincions i condecoracions als components de la Policia Local de Montbui, emmarcat en la celebració del 25è aniversari de la creació d’aquest cos policial. L’acte va ser dirigit i presentat pel sergent en cap de la Policia Local de Montbui José Andrés González, i va comptar amb la presència de destacats membres dels cossos i forces de seguretat d’arreu de Catalunya, destacant la presència del Sotsdirector General de Coordinació de la Policia de Catalunya, Joan Carlos de la Monja. No hi van faltar les autoritats locals, encapçalades per l’alcade Teo Romero i el Tinent d’Alcalde de Serveis Territorials i Règim Interior, Sebastià Leno, així com diferents responsables i membres de la Policia Local de Montbui durant aquests 25 anys d’història.

[Img #3979]Durant l’acte es van reconèixer els mèrits de diferents membres del cos policial montbuienc durant l’any 2012, i també es van lliurar dues medalles de permanència en el servei de la Policia Local de Montbui durant els darrers 25 anys.

En el seu parlament, el sergent en Cap de la Policia Local José Andrés González va destacar que durant els seus 25 anys d’història la “Policia Local de Montbui s’ha caracteritzat pel servei continu al ciutadà, fruit d’una feina plena d’esforços personals i professionals de tots els integrants d’aquest cos. Ha estat un treball continuat, i en els moments actuals continuem garantint que els veïns de Montbui puguin gaudir de la seva policia de proximitat assistencial i de seguretat en primera instància, amb estricta col•laboració amb altres cossos i forces de seguretat”.

De la seva banda, el Sotsdirector General de Coordinació de la Policia de Catalunya, Joan Carlos de la Monja va assenyalar que “estem en un moment complicat, complex, i cal destacar l’esperit de servei i atenció a la ciutadania que demostren els cossos i forces de seguretat. Des d’aquí vull felicitar a la Policia Local de Montbui per aquest 25è aniversari i per aquesta tasca tan professional i efectiva realitzada”.

L’alcalde montbuienc Teo Romero va remarcar que “avui és un dia molt important per a nosaltres. Són molts anys, moltíssimes hores, 25 anys de servei fonamental per al municipi de Montbui”.

Romero va fer un agraiment a totes les persones “que des de la responsabilitat política o des de la mateixa Policia Local han estat treballant per consolidar aquest servei i per aconseguir que la percepció de la seguretat i la convivència hagin millorat molt durant tots aquests anys”. El batlle va tenir paraules de lloança d’aquest servei municipal, que funciona activament ininterrompudament les 24 hores al dia durant els 365 dies de l’any. Com va dir Romero “el nostre municipi té una prioritat: fomentar la convivència. I, malgrat la crisi econòmica, tenim una sensació de seguretat, i de continuar disposant d’una xarxa d’atenció a les persones que funciona: els serveis públics estan al servei dels ciutadans de Montbui i la situació d’atur i de risc d’exclosió no s’ha traduit en un augment de la inseguretat. Això és gràcies a la bona feina, entre d’altres, dels cossos i forces de seguretat com la Policia Local de Montbui que amb la seva professionalitat ho han fet possible”.

L’acte va finalitzar amb un visionat d’un video-resum dels 25 anys de la Policia Local. Cal destacar que els assistents a l’acte van veure també l’exposició fotogràfica “Policia Local de Montbui: 25 anys”, la qual es va poder visionar al vestíbul de l’Ajuntament coincidint amb la celebració de la Festa Major d’Hivern.

El Xè Concurs de Monòlegs, un dels plats forts de la Festa Major d’Hivern

[Img #3977]Divendres passat va tenir lloc el Xè Concurs de Monòlegs de la Festa Major d’Hivern de Montbui, amb un bon nivell dels participants que va fer les delícies de prop de 200 assistents. La nit va ser conduída magistralment pel monoleguista Miguel Angel Marín i va tenir com a guanyadors a Aitor Urbano (primer premi, valorat amb 150 euros); Adrián Cano (segon guardó, 75 euros) i el tercer premi va ser per a Sara Bergantiño (tercer premi, 75 euros). La regidora de Festes i Joventut de l’ajuntament de Montbui Silvia Latorre va ser l’encarregada de lliurar els premis.

Daniel González va presentar el llibre “Història de Santa Margarida de Montbui”

[Img #3978]Divendres passat, en el marc de la Festa Major d’Hivern Sant Maure va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Montbui la presentació del llibre “Història de Santa Margarida de Montbui”, a càrrec de l’historiador Daniel González Caldito. La regidora de Cultura Iolanda Acosta va introduir l’acte i va recordar que “la història de Montbui són les nostres arrels i una obra com aquesta és un document de gran valor ja que ens dona informació sobre les capacitats del nostre municipi i les nostres limitacions”. Acosta va destacar les dificultats que ha tingut l’autor per recollir el fons documentals que han basat aquest llibre i va agrair el treball fet per Daniel González.

L’autor va recordar la complexitat de la bibliografia per tal de dur a terme el terme i va recordar com va trigar gairebé quatre anys a donar-hi forma. Daniel González va explicar alguns dels aspectes més destacats del llibre, que recull aquells capítols més destacats de la història de Montbui des dels seus inicis i fins als nostres dies. Va repassar aspectes històrics, geogràfics, demogràfics i va aportar dades molt destacades sobre les principals fites de la història del municipi. L’acte va incloure preguntes del públic vers l’autor, que va derivar en un interessant debat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*