Inici Destacats Hisenda reclama a l’Ajuntament de Calaf la comptabilitat d’una societat municipal

Hisenda reclama a l’Ajuntament de Calaf la comptabilitat d’una societat municipal

COMPARTIR

Durant el darrer ple municipal de l’Ajuntament de Calaf, la regidora d’Hisenda, Montse Mases, va explicar en el torn de precs i preguntes que el Ministeri d’Hisenda havia deixat de pagar a l’Ajuntament des d’aquest mes les quotes mensuals que fan referència a la Participació de Tributs de l’Estat amb un import de 54.090€ al mes. El motiu és que el 2012 l’Ajuntament va sol·licitar la cancel·lació i baixa del Registre d’Ens Locals de Catalunya de la Societat Municipal d’Habitatges de Calaf S.L, i a la vegada, el mateix Ajuntament havia de fer els tràmits necessaris per a la cancel·lació de la Societat pel que fa al registre mercantil. Aquest últim tràmit no es va dur a terme i el Ministeri reclama la resolució per poder desbloquejar el pagament a l’Ajuntament de Calaf.

Montse Mases va explicar que la informació havia arribat al coneixement de l’equip de govern a principis d’abril i que ni l’actual equip de govern, ni cap tècnic era coneixedor d’aquest problema ja que l’expedient ja estava a l’arxiu i constava com a tancat. Al posar-se en contacte amb el Ministeri per poder fer els tràmits necessaris per tancar-la bé i arreglar el problema, els han reclamat presentar la comptabilitat de la Societat durant la seva activitat. Per això, va demanar a CiU que els hi fessin arribar, ja que tampoc no es disposa d’aquesta informació al consistori. J. Caballol es va mostrar sorprès que “si fa 6 anys que no es va fer bé, tallin ara els pagaments, sense previ avís”. També va explicar que aquesta empresa l’havia iniciat el grup del GiC-VV amb Diputació i que en el seu moment van decidir “tancar-la amb el secretari” i que aquesta “no pot tenir comptabilitat perquè mai havia tingut activitat”. D’altra banda, Montse Mases, també va informar d’un nou deute del qual l’equip de govern havia estat informat el passat 11 de maig. Aquest puja a 116.935,34€ i estava contret amb la Mancomunitat per l’Atenció dels Minusvàlids Psíquics de la Comarca de l’Anoia pels períodes del 1994-1999 (19.637,14€) i del 2006-2013 (97.298,20€).

Mases va explicar que s’havia trobat informació referent al període 94 al 99 de correus entre l’alcalde i la Mancomunitat i s’estava estudiant aquesta informació. Sobre el període del 2006-13, va demanar als regidors assistents de CiU el perquè és va deixar de pagar durant aquests anys. J.Caballol va explicar que eren desconeixedors del deute però va garantir que donaran “la resposta necessària” i per això, parlaran amb la regidora de benestar d’aquella època per saber que va passar. Tot i això, es va manifestar molest que aquests temes es traguéssin al Ple quan ells sempre han estat “disposats a ajudar” i que hi veia “efecte pre-electoral”. Mases, va assegurar que ho deia al Ple per “informar a la població” i perquè tot i que amb altres coses sí que hi ha col•laboració, quan es tracta de “resoldre un deute” no ha tingut “mai cap resposta”, com en el cas del deute del Castell on manifesta que “gràcies a la col·laboració d’INCASOL i no pas de CIU” van poder obtenir les certificacions necessàries per estalviar a Calaf 125.000€; o en el cas del deute amb Aigües de Manresa “en què ningú de CIU respon a les preguntes realitzades en diferents ocasions”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*