Inici Destacats El govern d’Òdena manté la seva negativa a nou sòl industrial a...

El govern d’Òdena manté la seva negativa a nou sòl industrial a Can Morera

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Òdena ha refermat la seva negativa a la planificació de nou sòl industrial a la zona de Can Morera a través d’una moció aprovada pel Ple del consistori.

Des del govern d’Òdena sorgit de les darreres eleccions han mostrat la seva oposició, ja anunciada durant la campanya electoral, al nou sòl industrial que la Generalitat preveu qualificar a la zona de Can Morera.

El govern assegura a través d’un comunicat que “en gran part, el canvi de govern municipal va ser degut a aquest compromís electoral adquirit pels grups d’Òdena a Fons i Fem Òdena amb la ciutadania”. Els dos grups van firmar un acord d’investidura que els obligava a aturar aquesta planificació i el passat setembre van oficialitzar el nostre posicionament aprovant en ple una moció a favor de preservar l’espai agroforestal de Can Morera i demanant un desenvolupament urbanístic sostenible ambientalment i just socialment. Aquesta moció anava d’acord amb les demandes de les entitats ciutadanes que havien trobat mancances en el projecte que van plasmar en el Compromís per la Conca que va ser firmat per 10 agrupacions polítiques de set municipis i nombroses entitats socials de la Conca.

Aquest posicionament es va fer arribar doncs, tant als responsables del departament de Territori durant els darrers mesos, així com al Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Clavet, en una reunió el passat 10 d’octubre. També, en una de les trobades amb Josep Armengol, subdirector general d’Acció Territorial i de l’Hàbitat Urbà, en que es va voler  exposar el posicionament i conèixer l’estat del projecte, Armengol -segons explica el govern municipal- es va refermar en que només s’inclouria Can Morera dins la planificació si ho volia l’Ajuntament d’Òdena.

Malgrat tot, l’Ajuntament d’Òdena assegura que des de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat es vol mantenir la planificació de nou sòl industrial en la zona de Can Morera i des del govern odenenc volen reiterar que continuen sense compartir aquest tipus de creixement, que força una urbanització “desmesurada” del terme municipal d’Òdena “per a posar-lo a disposició d’hipotètiques empreses tot i que hi ha superfície industrial disponible i projectada per a grans empreses dins i adossada a la trama urbana”.

En aquest sentit, el govern odenenc creu que “ja hi ha disponible superfície industrial per empreses de grans dimensions a la Conca d’Òdena, tant en sòl industrial consolidat i desocupat com en d’altres en fase de tramitació en ubicacions amb un menor impacte social i ambiental”.

Així doncs, des del govern de l’Ajuntament d’Òdena voldrien no iniciar la tramitació del PDU d’activitats econòmiques de la Conca d’Òdena fins a acordar la no urbanització de Can Morera i que es revisi amb caràcter d’urgència l’actual PDU i s’adapti a les necessitats socials i ambientals del territori.

A la vegada, també es demana a tots els alcaldes que formen la Mancomunitat de la Conca d’Òdena a respectar la sobirania municipal i a buscar un consens al voltant de l’estratègia econòmica i industrial de la Conca d’Òdena tenint en compte la voluntat del municipi d’Òdena i les demandes socials del territori, així com incentivar a les entitats com Unió de Pagesos, Per la Conca i tots els col·lectius que s’han oposat a aquest urbanisme especulatiu a continuar treballant per un futur sostenible i just per a la Conca d’Òdena.

COMPARTIR

3 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*