Inici Societat La Generalitat es personarà com a acusació popular contra el presumpte violador...

La Generalitat es personarà com a acusació popular contra el presumpte violador d’una menor a Igualada

COMPARTIR

La Generalitat es personarà com a acusació popular en la causa judicial contra el presumpte violador d’una menor a Igualada, que ha estat detingut aquest dijous. La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha celebrat l’arrest del presumpte agressor “perquè implica que per fi es podrà fer justícia”. Verge ha reivindicat que cap agressió cap a les dones ha de quedar impune i ha posat en valor la feina d’investigació dels Mossos d’Esquadra. La consellera ha valorat que els processos judicials “ajuden” a la recuperació de les víctimes i ha fet una crida a respectar la intimitat de la jove i de la seva família per part dels mitjans de comunicació per no interferir en aquest procés de recuperació i evitar la victimització.

La legislació preveu que la Generalitat pugui personar-se, com a acusació popular, en els procediments penals per violència masclista en els casos de mort o de lesions greus de dones, amb el consentiment de la família o la dona afectada. Aquesta intervenció vol garantir l’accés a la justícia de les dones agredides i és part del procés de reparació integral que promou.

Verge ha posat especialment en valor el treball de la Unitat Central d’Agressions Sexuals dels Mossos, encarregada de l’abordatge de les violències masclistes. En aquest sentit, ha posat també en relleu la xarxa d’atenció a les violències masclistes coordinada pel seu Departament, la qual compta amb diferents mesures per a la recuperació i la reparació de les víctimes de violències masclistes i, en especial, sexuals. Ha afegit que s’estan dissenyant diferents mesures de prevenció perquè les dones puguin sentir-se segures tant a les llars com en qualsevol espai públic.

L’Ajuntament d’Igualada es personarà com a acusació particular 

L’Ajuntament d’Igualada manté la voluntat de personar-se com a acusació particular en el cas de la violació d’una menor quan sortia d’una discoteca la nit de la Castanyada. El consistori també ha celebrat que la investigació policial oberta des de la denúncia dels fets hagi permès arribar a la detenció del presumpte autor. L’arrest s’ha produït aquest dijous a la matinada, segons han informat els Mossos. Agents del cos estan escorcollant des de primera hora del matí el domicili de l’arrestat, al carrer San Sebastià d’Igualada. El cas continua sota secret de sumari.

FER UN COMENTARI

*