Inici Destacats Francisco Guisado i Salustià Monteagudo exposen els seus projectes per liderar el...

Francisco Guisado i Salustià Monteagudo exposen els seus projectes per liderar el PSC Anoia

COMPARTIR

La federació anoienca del PSC, que celebrarà el seu tercer congrés del 18 de febrer, escollirà prèviament mitjançant un procés de primàries, el seu Primer Secretari. L’alcalde d’Òdena, Francisco Guisado, i el de Cabrera d’Anoia, Salustià Monteagudo, han fet públiques les seves pre-candidatures per liderar el partit a la comarca. Per ser proclamats candidats necessiten almenys 63 avals cadascun.

Guisado proposa una federació “moderna, transparent i oberta”

Francisco Guisado, que va presentar el seu projecte en roda de premsa, entén que el PSC ha de tornar a ser una eina de transformació, un espai polític de debat i iniciativa, i sobretot un espai on els anoiencs vegin representats els seus anhels. Per a l’alcalde odenenc, “és el moment de sumar, de generar confiança entre nosaltres, en col·laboració, amb participació i transparència”. Precisament, Guisado considera que “en la participació de tots i totes estarà la força del nou projecte”.

Entre les propostes de Guisado hi ha les de construir una federació “moderna, transparent, oberta i un espai de col·laboració”, amb el foment de la formació dels militants i simpatitzants de les diferents agrupacions, posant especial èmfasi en les persones que participaran en les llistes de les municipals 2019. Amb el foment de la germanor, Guisado considera que “el PSC Anoia ha de saber aprofitar el coneixement i experiència dels antics alcaldes i regidors”.

El projecte de Francisco Guisado contempla que l’agrupació socialista d’Igualada -dinamitzant la seu del Passeig de les Cabres- ha de jugar un paper important sent receptora, portaveu i liderant les demandes de la comarca, amb una executiva “transversal territorial que doni suport a les agrupacions consolidant-les o fent-ne aparèixer” i amb l’impuls de les Joventuts Socialistes.

A més d’una estratègia comarcal comuna en àmbits transversals, l’alcalde d’Òdena reivindica que “els i les socialistes de l’Anoia han de guanyar en representativitat”, amb la creació d’un “Consell d’Alcaldes”, més representativitat als grups municipals que estiguin a l’oposició i el disseny i execució d’un pla de comunicació que permeti traslladar l’opinió I propostes cap a la ciutadania.

Entre les persones que recolzen el projecte es troben: Daniel Gutiérrez (Masquefa), Daniel Vendrell (Hostalets de Pierola), Benigno Ramírez (Capellades), Carles Cuerva (Capellades – Igualada), Clara Casares (Igualada), Iolanda Acosta (Santa Margarida de Montbui).

Salustià Monteagudo proposa agilitat, dinamisme i un gran pacte comarcal socialista

L’alcalde de Cabrera d’Anoia, Salustià Monteagudo, vol “retornar el paper de interacció i protagonisme entre les decisions que pren l’executiva de Federació i els militants”. També proposa que les agrupacions locals siguin “llocs de referència pel debat polític de la opció socialistes, centres de relació social, de formació i lloc de trobada per la coparticipació democràtica”. Per a Monteagudo, les agrupacions han de ser “una eina de participació democràtica i transparent, de manera que la política i directrius flueixin de les bases cap a dalt i no a l’inrevés”.

La candidatura de Monteagudo també proposa reformular l’executiva per tal que vetlli per l’equilibri polític i creixement territorial, amb l’objectiu final de créixer per presentar candidatures a tots els municipis de l’Anoia. Es proposa fer reunions itinerants a les agrupacions locals, rehabilitar la seu d’Igualada i aconseguir els mitjans tècnics i humans per a la gestió administrativa i l’atenció al militant.

L’alcalde de Cabrera també vol incidir en l’àmbit de la comunicació, recuperant una publicació periòdica i la generació de debat i opinió amb articles a la premsa, així com la represa del contacte amb sindicats, organitzacions empresarials i comercials per conèixer les seves prioritats i preocupacions. Salustià Monteagudo es compromet a “sotmetre a consulta de les bases tot allò que sigui d’especial interès comarcal” i vol generar un projecte marc de polítiques específiques comarcals, així com l’inventari  d’inversions d’infraestructures, i arribar a un gran pacte Comarcal Socialista  pels propers anys.

El pre-candidat a primer secretari del PSC anoienc vol recuperar la festa socialista comarcal i les trobades amb personalitats polítiques, fins al punt que es compromet a portar l’ex-primer secretari del PSOE, Pedro Sánchez, per fer un miting a la comarca.

Monteagudo també planteja una formació -obligatòria per a nous militants- en història del pensament socialista, serveis públics i estat del benestar, així com altres accions formatives per als militants. L’executiva que proposa aportaria “renovació i experiència, però sobretot dinamisme”, amb una estructura àgil per “aprofundir en la Democràcia Participativa amb transparència interna de la nostra organització, dotant-nos de les eines necessàries, per generar opinió i expectativa de que som agrupacions que es poden tornar a dinamitzar”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*