Inici Destacats Èxit de participació als tornejos de tennis taula de la Festa Major...

Èxit de participació als tornejos de tennis taula de la Festa Major d’Igualada

COMPARTIR

El passat 28 d’agost i en els actes de la Festa Major d’Igualada es va celebrar pel matí el tradicional torneig de veterans, que ja va per la 41ª edició, obert a afeccionats i veterans de més de 40 anys, i per la tarda es va fer la 1ª edició del ciutat d’Igualada absolut de tennis taula, limitat a la categoria de 2ª nacional estatal. Per poder preservar millor la distancia i encabir el màxim de participants i de públic, es va jugar la competició al gimnàs de les Comes, amb un èxit total de participants i de públic, tancant les inscripcions i amb llista d’espera força dies abans del torneig.

Torneig de veterans

Els 24 jugadors participants, provinents de vàries poblacions de la comarca, però també amb tres representants de l’Agrupació Congrés de Barcelona o tres d’Agramunt i un de Mollerussa, estaven enquadrats en 4 grups de 6 jugadors, en sistema de lliga tots contra tots al millor de 3 11’s, passant el primer classificat a quarts de final i segons contra tercers havien de jugar prèvia de vuitens de final. Arribaven a semifinals per una banda David Sala, del CTT Torre de Claramunt, sots-campió fa 2 anys contra Jordi Cotchran, del Congrés de Barcelona, imposant-se el segon amb un joc molt defensiu i tècnic, tot i que Sala també va deleitar a l’afició amb bons punts d’atac combinant-los amb tàctica per intentar trencar el mur defensiu que tenia davant. En l’altre semifinal, Eduard Señor, antic jugador del CPP Igualada fa 3 temporades i actualment del CTT Molins de Rei, es desfeia en un emocionant 5è 11 d’Esteban Maldonado, de la Passió Esparreguera, que acusava el desgast físic després d’anar guanyant 2-0 en el marcador. En la final Señor aconseguia trencar el mur defensiu d’un ja una mica esgotat Cotchran però amb moltes dificultats, aconseguint la victòria en el torneig.

Torneig absolut

A la tarda es jugava la 1ª edició d’aquest torneig que neix amb l’objectiu de consolidar-se i poder portar bons pongistes de nivell cada any durant la Festa Major d’Igualada. Destacar la presencia de 3 jugadors del CTT Utebo de Saragossa, equip que estava al mateix grup que el CPPI fa 3 temporades a 2ª nacional, i que en la seva pre-temporada van venir a jugar el torneig, així com jugadors del Tona, Sant Cugat o Roda de Ter, apart de 3 jugadors del CTT Agramunt. Es va fer el mateix sistema que pel matí, 4 grups de 6 jugadors amb lligeta de tots contra tots, on el primer es classificava pels quarts de final i segons contra tercers jugaven una eliminatòria prèvia. Pels jugadors del CPPI va haver-hi sort diversa: Bernat Luco i Ricard Piñar, 2 fitxatges d’aquesta temporada, un tornant al club després d’una incursió a Preferent al Sant Quintí de Mediona, i l’altre provinent del CTT Montbui, estaven en el grup 1 i van quedar 5è i 6è respectivament. Néstor Troncoso, que renova amb el club, va quedar 4t de grup en un triple empat desafortunat. Carles Contreras en un grup molt complicat aconseguia quedar 3r, per després perdre a vuitens de final, però realitzant molt bon torneig. Dani Luco aconseguia la primera posició del seu grup però perdia en quarts de final contra un bon jugador, Juan José Cortés del TT Tona. I finalment, el fitxatge franquícia del CPP Igualada aquesta temporada, Manel Menal, ex del CTT Vilafranca i que ha competit alguna temporada a 1ª Nacional, perdia a quarts de final contra el jove jugador de la UESC Sant Cugat Àlex Moreno.

La final la disputaren Manel Suñé, el número 1 del rànquing català de majors de 50 anys, del CTT Olesa que es desfeia en semifinals d’una manera molt ajustada contra Àlex Moreno, una de les grates sorpreses del torneig. L’altre jugador Juan José Cortés, també veterà +50, que es desfeia en l’altre semifinal contra el jove Jorge Pérez del CTT Utebo en un partit molt espectacular. Suñé va imposar el seu joc ortodox i el seu millor físic per aconseguir el primer premi, un val de 100 euros per la botiga de tennis taula 100×100 pingpong.com. Cortés s’emportava, apart d’un trofeu molt original, un val de consum de 60 euros pel cafè-restaurant el 10 de la placeta, situat al centre d’Igualada. Destacar el bon ambient viscut durant tota la jornada i l’èxit de públic que va tenir el torneig durant tot el dia, amb moltes cares conegudes d’antics jugadors del club i d’altres afeccionats a aquest esport.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*